Διάσκεψη των Προέδρων: Ποιοι προκρίνονται για Ελεγκτικό Συνέδριο και Αρειο Πάγο

216

Στο υπουργικό συμβούλιο, για την τελική κρίση, παραπέμπονται οι επιλεγέντες από την Διάσκεψη των Προέδρων για την θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου, καθώς και οι επιλεγέντες για τις πέντε θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων Βουλής ολοκλήρωσε τις ακροάσεις των υποψηφίων και προχώρησε στις γνωμοδοτήσεις της.

Έτσι, μεταξύ των έξι υποψηφίων για την θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως είχαν προεπιλεγεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Διάσκεψη των Προέδρων προέκρινε τους τρεις μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της. Πρόκειται για τους: Ιωάννη Σαρμά (συγκέντρωσε τα 4/5 των θετικών ψήφων), Σωτηρία Ντούνη και Κωνσταντίνο Κωστόπουλο.

Επίσης, για την πλήρωση των πέντε κενών θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, η Διάσκεψη γνωμοδότησε υπέρ των οκτώ αρεοπαγιτών Αλτάνας Κοκκοβού (συγκέντρωσε τα 4/5 των θετικών ψήφων) Αβροκόμης Θούα, Ασπασίας Μαγιάκου, Γιώργου Κοντού, Γιάννη Μαγγίνα, Γιώργου Χοιμέ, Διονυσίας Μπιτζούνη και Γιώργου Παπαηλιάδη. Για τις πέντε κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, οι υποψήφιοι ήταν συνολικά 14.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο ρόλος της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής είναι γνωμοδοτικός και την τελική επιλογή θα κάνει το υπουργικό συμβούλιο το οποίο και θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr