Νοσοκομείο Παίδων για τον θάνατο παιδιού σε παιδικό σταθμό: «Εφτασε άσφυγμο και απνοϊκό»

328

Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για το αγοράκι ηλικίας περίπου 2,5 ετών, που διακομίστηκε εκεί στις 4 Οκτωβρίου μέσω ΕΚΑΒ, αλλά κατέληξε 10 ημέρες αργότερα.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα, βάσει των οποίων το παιδάκι έχασε τη ζωή του κατά την ώρα του φαγητού, καθώς πνίγηκε με αρακά, σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό των νοτίων προαστίων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Αγία Σοφία», το νήπιο έφθασε στο νοσοκομείο «άσφυγμο και απνοϊκό. Διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία.

Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση. Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο αντιμετωπίστηκε τόσο φαρμακευτικά, όσο και χειρουργικά από τη Nευροχειρουργική Kλινική, με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής.

Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά, το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14.10.2019. Μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

Τι ισχυρίζεται η δικηγόρος του παιδικού σταθμού
Ωστόσο, η δικηγόρος του παιδικού σταθμού των Νοτίων Προαστίων, υποστηρίζει πως το άτυχο παιδί δεν πνίγηκε από φαγητό, αφού οι διασώστες είπαν πως οι αεραγωγοί του ήταν κενοί.

«Πνιγμός δεν είναι, γιατί οι διασώστες μας είπαν ότι οι αεραγωγοί του ήταν κενοί, δεν υπήρχε ούτε φαγητό, ούτε τίποτα. Το παιδάκι εκεί που τρώει το φαγητό του κάνει μία δίπλωση το σωματάκι του και πέφτει κάτω. Ήταν μέσα στην κουζίνα η δασκάλα του η οποία είναι μία έμπειρη παιδαγωγός.

»Αμέσως προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες», είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν ωστόσο με τα αποτελέσματα της νεκροψίας- νεκροτομής, τα οποία αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Πηγή: tanea.gr