Λαμπρές εκδηλώσεις σήμερα στην Κατερίνη για την Επέτειο Απελευθέρωσης – ΦΩΤΟ

1100

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα η 107η Επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις λαμπρές εκδηλώσεις στην πόλη. Αρχικά νωρίς το πρωί με τις Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις Εκκλησίες.

Αμέσως μετά στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ.κ. Γεώργιος, με το Ιερατείο της πόλης, παρουσία των Βουλευτών της Πιερίας κ.κ. Χιονίδη, Μπαραλιάκο, Σκούφα, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, των Δημάρχων κ.κ. Κώστα Κουκοδήμο, Κατερίνης, Βαγγέλη Γερολιόλιο, Δίου-Ολύμπου,  Αναστάσιο Μανώλα, Πύδνας-Κολινδρού, Κωνσταντίνου Ζέρβα, Θεσσαλονίκης, του  Δημάρχου Moosburg (του αδελφοποιημένου Δήμου Αυστρίας), κας εκπροσώπου του Δήμου Maintal (του αδελφοποιημένου Δήμου Γερμανίας) καθώς και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθους πιστών.

Τον Πανηγυρικό εκφώνησε μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, η δασκάλα- συγγραφέας του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, κ. Ζωή Κουτσουρά.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ένας νεαρός φώναξε στους παριστάμενους “μην ξεχάσετε τη Μακεδονία και την συμφωνία των Πρεσπών” ο οποίος στη συνέχεια απομακρύνθηκε χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, από τους Βουλευτές, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Δήμαρχο Κατερίνης, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Δ/κτή της 24ης  Τ.Θ Ταξιαρχίας κ. Ιωάννη Δημητρέλλο, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας κ. Γιώργο Τζήμα, το Δ/κτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Παναγιώτη Φαλλάρα και τον Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης κ. Θέμη Αδαμίδη. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης – Χατζόγλου με την μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων και Συλλόγων.