Αυτός ο Κρητικός έγινε το απόλυτο viral στο Facebook –Εχασε 80 κιλά σε 3 χρόνια

323

Viral έγινε ένα post από τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης όπου σε αυτό φαίνεται καρέ-καρέ η προσπάθεια ενός δρομέα να χάσει 80 ολόκληρα κιλά μέσα σε τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα στη φωτογραφία φαίνεται η μετάλλαξη ενός δρομέα από το 2014 μέχρι σήμερα που παίρνει συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η μετάλλαξη δρομέα

Ο λόγος για τον Αλέξη Μουράτη, ο οποίος από 163 κιλά που ήταν το 2014, όταν έτρεξε για πρώτη φορά σε αγώνα, έφτασε σήμερα να ζυγίζει 82.

Έχασε δηλαδή από το 2017 μέχρι το 2019 80 κιλά, χάρη στη βοήθεια του αθλητισμού και της σωστής διατροφής.

«Ο Αλέξης από το Αρκαλοχώρι δείχνει το σωστό δρόμο, το δρόμο του αθλητισμού» αναφέρεται στο post το οποίο έχει συγκεντρώσει από από 3.000 likes.

Για το κατόρθωμά του, ο Αλέξης Μουράτης μίλησε στο προσωπικό του blog στο ketogreekdiet.com, κάνοντας μία πιο αναλυτική περιγραφή της φωτογραφίας που έγινε viral.

Η φωτογραφία στα αριστερά  δεν δείχνει το μέγιστο βάρος που έφτασα

«Η φωτογραφία στα αριστερά είναι από το 2014 και δεν είναι στο μέγιστο βάρος που έφτασα. Απλά ταίριαζε στο κολλάζ λόγω περιεχομένου, κάποια στιγμή θα αναρτήσω και φωτογραφία από το μέγιστο σημείο. Οι επόμενες φωτογραφίες είναι από τα έτη 2017, 2018 και 2019 αντίστοιχα.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η πρώτη καταγραφή βάρους που έκανα έγινε στις 15/12/2016 όπου η ζυγαριά έδειξε 162.8 κιλά. Σχεδόν το μισό σωματικό μου βάρος ήταν λίπος.

Λίγες μέρες μετά τον αγώνα της τελευταίας φωτογραφίας έκανα λιπομέτρηση με dexa scan, που θεωρείται η πιο ακριβής μέθοδος που υπάρχει. Στα 81 κιλά λοιπόν που είμαι πλέον, το λίπος μου έχει ποσοστό 15,9%.

Όλες οι εξετάσεις αίματος που έχω κάνει το τελευταίο διάστημα έχουν άψογα αποτελέσματα, και ο υποθυρεοειδισμός που είχα πάντα, έχει εξαφανιστεί, τόσο από τις εξετάσεις αίματος, όσο και από τον υπέρηχο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Μουράτης.

Πηγή: in.gr