Ταμπλετ : Τι να κάνετε σε περίπτωση που δεν ανοίγει

231

Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προσπαθούμε να θέσουμε σε λειτουργία του ταμπλετ μας και αυτό να μην ανοίγει.

Παρακάτων θα παραθέσουμε τρόπους επίλυσης του προβλήματος, τις οποίες αντλήσαμε από διάφορες ιστοσελίδες τεχνολογίας του εξωτερικού αλλά και από το ελληνικό laptopblog.

Ξεκινώντας από τα βασική

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να συνδέσουμε το τάμπλετ με τον φορτιστή. Αρχικά κάνετε έναν προσεκτικό έλεγχο στην επαφή μεταξύ των δύο. Παρατηρήστε το βύσμα, του φορτιστή και προσπαθήστε να εντοπίσετε τυχόν σκουπιδάκια, ή μήπως το βύσμα είναι στραβωμένο ή σπασμένο.

Αν τα παραπάνω είναι εντάξει εξετάστε την περίπτωση η μπαταρία να έχει χαλάσει. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει δυστυχώς να αγοράσετε καινούργια.

Δεύτερο στάδιο

Μετά από αυτό το έλεγχο ρίξε μια ματιά στην αντίστοιχη υποδοχή του τάμπλετ. Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να είναι εδώ και την τελευταία φορά που νομίζατε ότι το φορτίζατε να μην ήταν σωστά συνδεδεμένο, με αποτέλεσμα η συσκευή να έχει μείνει τελείως άδεια και να μην ανοίγει.

Συνδέστε τον φορτιστή και ελέγξτε αν ανάβει το ενδεικτικό λαμπάκι φόρτισης στο τάμπλετ. Γενικά, κάθε φορά που συνδέετε τον φορτιστή με το τάμπλετ να κοιτάτε αν αναβοσβήνει η ένδειξη φόρτισης ή αν στην οθόνη του εμφανίζει το σχετικό εικονίδιο.

Τρίτο στάδιο

Αν το πρόβλημα συνεχίζεται, τότε αναζητήστε το κουμπί reset. Συνήθως στα tablet είναι μια μικρή τρύπα με τη λέξη reset και θα την εντοπίσετε στο πλάγιο μέρος του tablet και όχι από την κάτω μεριά.

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό μυτερό αντικείμενο, π.χ. μια καρφίτσα και πιέστε την υποδοχή. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρις ότου εμφανιστεί το λογότυπο στην οθόνη του tablet.

Δραστική λύση

Αν και πάλι δεν γίνεται τίποτα, δοκιμάστε και το εξής, αφού βέβαια σας ενημερώσουμε ότι αναγκαστικά θα χαθούν όλα τα αρχεία που υπάρχουν στην μνήμη του τάμπλετ, όχι όμως και στην κάρτα.

Πιέστε το κουμπί reset ενώ κρατάτε πατημένο το κουμπί on/off για 10 – 15 δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό το Tablet θα ξεκινήσει και θα σας ρωτήσει αν συμφωνείτε να γίνει format η κάτι αντοιστιχο.

Αν με κανένα από του παραπάνω τρόπους δεν ανοίγει το τάμπλετ, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το service της συσκευής για να κάνουν έναν έλεγχο.

Να ξέρετε πάντως ότι…

Είναι γεγονός ότι το τάμπλετ είναι ολοκληρωμένο σύστημα υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κολλήσει όπως ένα PC και να μην ανταποκρίνεται σε κανένα πάτημα πλήκτρου. Ούτε καν στο on/off κάποιες φορές.

Έτσι λοιπόν μας δείχνει το tablet ότι είναι νεκρό ή κλειστό ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά κολλημένο. Κάποιες φορές όμως μπορεί να κολλήσει και να δείχνει η οθόνη παγωμένη.

Σε γενικές γραμμές πάντως η εμπειρία δείχνει ότι όσοι δοκίμασαν να κάνουν reset μετά από ένα κόλλημα τότε το τάμπλετ επανήλθε και λειτούργησε σωστά.

Υπάρχει όμως και μια άλλη περίπτωση, να μην είναι σε εμφανές σημείο το κουμπί reset. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το ψάξουμε λίγο παραπάνω διότι το κουμπί reset πιθανώς να είναι καμουφλαρισμένο δίπλα από την υποδοχή της κάρτας μνήμης ή της κάρτας τηλεφωνίας για 3G ή 4G.

Σε γενικές γραμμές όταν ένα tablet δεν ανοίγει τότε η πηγή του προβλήματος είναι στο software. Όταν κάνουμε reset σε ένα τάμπλε τότε το αναγκάζουμε να κάνει boot από την αρχή το λειτουργικό του σύστημα.

Αυτο έχει το αποτέλεσμα να ξεκινά σωστά την λειτουργία του και να μην κολλάει η να δείχνει μαύρη την οθόνη του.

Πηγή: in.gr