Συνελήφθη ο «σκληρός» ληστής των χρηματοκιβωτίων

195

Zougla Newsroom

Την τελευταία φορά που οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες ήταν καλεσμένος σε ένα νυχτερινό κέντρο στην λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι και φορούσε κοστούμι για να παραστεί σε έναν αρραβώνα. Τον έπιασαν με την μπουκιά στο στόμα και από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να κοιτάζει το πάτωμα. Ήταν Μάιος του 2017 όταν κατηγορήθηκε, μαζί με τον αδελφό του, ότι συμμετείχε στην περίφημη «σπείρα των χρηματοκιβωτίων». 

Χθες το πρωί πάντως, η αμφίεση του ήταν μάλλον αθλητική και η διάθεση του το ίδιο, καθώς αντιστάθηκε όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ που τον κυνηγούσαν στην περιοχή της Χασιάς θέλησαν να του περάσουν χειροπέδες.

Αδυναμία στα… προϊόντα καπνού

Ο νεαρός ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το zougla.gr,κατηγορείται για τουλάχιστον τέσσερεις επιδρομές από τον περασμένο Αύγουστο με στόχο χρηματοκιβώτια στις περιοχές της Κορίνθου, του Ασπρόπυργου και της Ελευσίνας. Η λεία από τις συγκεκριμένες ληστείες ξεπερνά τις 120 χιλιάδες ευρώ, και σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Η πρώτη υπόθεση ήταν στις αρχές Αυγούστου όταν μαζί με τους συνεργούς του λήστεψαν ένα πρατήριο καυσίμων και πήραν το χρηματοκιβώτιο, τις εισπράξεις αλλά και προϊόντα καπνού. Λίγες μέρες αργότερα, «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο μιας εταιρείας στον Ασπρόπυργο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου «χτύπησαν» ένα πρατήριο καυσίμων στην Ελευσίνα και εκτός από το «κουτί» πήραν και προϊόντα καπνού.

Αμίλητος μπροστά στους αστυνομικούς

Από την στιγμή που συνελήφθη και οδηγήθηκε στην ΥποδιεύθυνσηΑσφάλειαςΔυτικήςΑττικήςκράτησε πολύ σκληρή στάση απέναντι στους αστυνομικούς. «Δεν είπε το παραμικρό για τους άλλους τρεις συνεργούς του, τους οποίους αναζητούμε καθώς κατάφεραν να διαφύγουν όταν εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στην Χασιά» λέει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. Στο αυτοκίνητο, εκτός από το χρηματοκιβώτιο, βρέθηκε ένας λοστός, μια σφήνα, μια βαριοπούλα και ένα συρματόσκοινο που χρησιμοποίησαν στην τελευταία επιδρομή που έκαναν σε ένα πρατήριο καυσίμων στο Σπαθοβούνι Κορίνθου.

Εντός της ημέρας ο νεαρός αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία σε βάρος του. «Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από τις επιθέσεις, σύμφωνα με το οποίο, φέρεται να συμμετέχει στις ληστείες. Επίσης, σε όλα τα περιστατικά έχουν τον ίδιο τρόπο δράσης… Απειλούσαν τους υπαλλήλους, τους έβαζαν να ξαπλώσουν, άρπαζαν τα χρηματοκιβώτια και στη συνέχεια τους κλείδωναν σε δωμάτια ή τουαλέτες ώστε να διαφύγουν και να καθυστερήσουν να ειδοποιήσουν την αστυνομία» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας.

Το βαρύ ποινικό παρελθόν

Η έρευνα θα συνεχιστεί καθώς αποτυπώματα και γενετικό υλικό θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια ώστε να γίνει σύγκριση και με άλλες υποθέσεις αρπαγής χρηματοκιβωτίων. Πάντως ο νεαρός, είχε την πρώτη του… «επαφή» με τις διωκτικές αρχές το 2003 όταν κατηγορήθηκε για μια κλοπή μοτοσικλέτας. Το 2010 «αναβαθμίστηκε» και κατηγορήθηκε ότι με συνεργούς του λήστευαν ψιλικατζίδικα, εστιατόρια και φαρμακεία στην Δυτική Αττική. Το 2016 σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του καθώς εντοπίστηκε στα Πετράλωνα να «κυκλοφορεί και να οπλοφορεί»  ενώ αντιστάθηκε κατά την σύλληψη του. Το 2017 κατηγορήθηκε ότι εντάχθηκε στην «σπείρα με τα χρηματοκιβώτια» και τώρα αντιμετωπίζει «βαρύ» κατηγορητήριο.

Πηγή: zougla.gr