Συμμετοχή ΕΟΔΥΑ & Επι.Ζω. στη δράση «Παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης Καρδιάς»

369

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, η ΕΟΔΥΑ& η Επι.Ζω. σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC),συμμετέχουν ενεργά στις ενημερωτικές – εκπαιδευτικές δράσεις στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς».

Σκοπός των δράσεων είναι να ενημερωθούν – εκπαιδευτούν πολίτες στην επανεκκίνηση της καρδιάς κάποιου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Η πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί, απευθύνεται στους Ευρωπαίους νέους, και στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού θυμάτων που επιβιώνουν από καρδιακή ανακοπή. Η δράση περιλαμβάνει ταυτόχρονη διοργάνωση εκδηλώσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες με την υποστήριξη τοπικών οργανισμών εκπαίδευσης στην αναζωογόνηση.

Η ΚΑΡΠΑ είναι ευκολότερη από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι και σώζει ζωές. Οι άνθρωποι φοβούνται να κάνουν ΚΑΡΠΑ και αυτό είναι κατανοητό, αλλά οι συγκεκριμένες δράσεις θα δείξουν ότι είναι μια απλή διαδικασία που μπορούν να κάνουν οι περισσότεροι. Απλοί πολίτες έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να σώσουν ζωές σε αυτές τις συνθήκες. Ακόμα και μια μικρή αύξηση στο ποσοστό του κοινού που εφαρμόζει ΚΑΡΠΑ σε αυτές τις περιπτώσεις θα σώσει πολλές ζωές.

Επίσης χρειαζόμαστε απεγνωσμένα λήψη πρωτοβουλιών ώστε να διδάσκεται κανονικά η αναζωογόνηση στα σχολεία, νέα νομοθεσία που να απαιτεί & να υποχρεώνει για την εγκατάσταση Απινιδωτών σε πολυσύχναστους δημόσιους & ιδιωτικούς χώρους όπου μπορεί να συμβεί καρδιακή ανακοπή, καθώς και την εκπαίδευση προσωπικού που εργάζεται σε αυτούς τους χώρους.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας από τις 18:00 έως τις 22:00 την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνονται επιδείξεις τεχνικών Αναζωογόνησης, αντιμετώπισης Πνιγμονής από ξένο σώμα και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από Εθελοντές Εκπαιδευτές της ΕΟΔΥΑ& της Επι.Ζω.