Ο άγνωστος Κατερινιώτης Γιαννούλης: MVP με… σπάσιμο & το στοίχημα με τον παππού!

763

Στο ποδόσφαιρο για να πετύχεις, πέρα από το ταλέντο, χρειάζεται σκληρή δουλειά και υπομονή. Βέβαια, μεγάλο ρόλο παίζουν το οικογενειακό σου περιβάλλον, οι συγκυρίες και κατά πόσο θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που θα σου δοθούν. Αυτό, ισχύει για τον νταμπλούχο παίκτη του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Γιαννούλη.

 

Η περσινή χρονιά, στο πρώτο μισό, τον βρήκε  στο Περιστέρι για λογαριασμό του Ατρομήτου, όμως οι εξαιρετικές του εμφανίσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον τεχνικό του Δικεφάλου, Ραζβάν Λουτσέσκου, που έδωσε την εντολή στους ανθρώπους της ομάδας ο Κατερινιώτης αμυντικός να επιστρέψει στην Τούμπα, θεωρώντας τον έτοιμο να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ. Όπερ και εγένετο! Εισακούστηκαν οι εντολές του Ρουμάνου τεχνικού, ο 23χρονος πρόβαρε και πάλι τα ασπρόμαυρα και στο τέλος της χρονιάς πανηγύρισαν όλοι μαζί το πρώτο νταμπλ του συλλόγου! Μπορεί ο Λουτσέσκου να έφυγε, όμως ο Γιαννούλης έμεινε και μάλιστα είναι η φετινή αποκάλυψη της ομάδας, με αποτέλεσμα να καλείται ως μόνιμο μέλος της εθνικής ομάδας.

 

Το metrosport.gr αποκαλύπτει το life story και σπάνιες φωτογραφίες από τα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του Κατερινιώτη αμυντικού.

 

 

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε και δούλεψε μαζί με τον Δημήτρη Γιαννούλη και έχει συμβολή σ΄ αυτό που έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Κατερινιώτης αμυντικός, δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Καμπερίδη.

 

Ο έμπειρος κόουτς μίλησε αποκλειστικά στο metrosport.gr για το… δικό του παιδί και αποκάλυψε πράγματα που δεν είναι γνωστά στον κόσμο για τον διεθνή άσο του ΠΑΟΚ.

 

Στο πρώτο του σχόλιο ανέφερε: «Είμαι περήφανος για το δικό μου παιδί. Έχει δουλέψει πολύ σκληρά ο Δημήτρης για να φτάσει σ΄ αυτό το επίπεδο. Εγώ είχα την τιμή να τον έχω τόσο στον Βατανιακό, όσο και στον Πιερικό. Από τα πρώτα βήματα του Δημήτρη είχα πει ότι θα αφήσει εποχή».

 

Στη συνέχεια μας αποκάλυψε ποια ήταν η θέση στην οποία έπαιζε και πώς τον έπεισε να αλλάξει: «Ο Δημήτρης ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ως επιθετικός χαφ και εξτρέμ. Εγώ ήμουν αυτός που τον προέτρεψα να αλλάξει θέση, μετά από πολλές ώρες κουβέντας και σκληρής δουλειάς στο γήπεδο».

 

Σε ερώτηση για το πώς έγινε το deal με τον ΠΑΟΚ: «Το 2014 ανέλαβα τον Πιερικό και είχα στην ομάδα τον Γιαννούλη μαζί με τον Μυστακίδη. Οι μελανόλευκοι τότε ήταν στην Β΄ Εθνική και είχα προτείνει στον ΠΑΟΚ, όπου είχε προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη και συνεργάτη τον Κώστα Λαγωνίδη να τον δοκιμάσουν στο Ελατοχώρι. Όπως κι έγινε και ο ΠΑΟΚ τον έκανε δικό του. Μάλιστα, εγώ έστειλα και τον Μαλεζά στην Τούμπα».

 

 

Με το τοστ στο χέρι

Ο κ. Καμπερίδης μας ανέφερε πως ο διεθνής αμυντικός κάθε πρωί στις 6.30 ήταν στο γήπεδο για προπόνηση και μετά πήγαινε στο σχολείο. Η μητέρα του και η αδελφή του έτρεχαν να τον προλάβουν για να του δώσουν ένα τοστ για να έχει κάτι να φάει. Με το που τελείωνε το σχολείο ο Δημήτρης ήταν ξανά στο γήπεδο για προπόνηση.

 

«Παράδειγμα για τα μικρά παιδιά»

 

«Ο Δημήτρης αποτελεί το παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Με τη δύναμη της θέλησης, της πίστης και της σκληρής δουλειάς μπορείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Βέβαια, για να πετύχεις στη ζωή σου και ειδικά στο ποδόσφαιρο πέρα από αυτά που αναφέραμε θέλει να έχεις και ικανότητα. Ο Δημήτρης έχει την τύχη να έχει όλο το πακέτο. Δεν έχει δώσει ακόμα αυτά που μπορεί και είμαι σίγουρος πως θα αφήσει εποχή και θα πουληθεί από τον ΠΑΟΚ σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα».

 

 

Δεν ξεχνάει από εκεί που ξεκίνησε

 

«Αυτό μου με κάνει τεράστια εντύπωση στον Δημήτρη είναι ότι με το που τελείωσε τις υποχρεώσεις του και έχοντας κατακτήσει το νταμπλ με τον ΠΑΟΚ, αντί να ξεκουραστεί, επισκέφθηκε τα γήπεδα που έκανε τα πρώτα του βήματα και βρέθηκε με τους ανθρώπους που τον ανέδειξαν».

 

 

«Ήθελε να παίξει με ραγισμένο χέρι»

 

Ο κ. Καμπερίδης συνεχίζει: «Δεν θα ξεχάσω όταν ήταν στον Πιερικό και πριν πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ είχε τραυματιστεί (ράγισμα στο χέρι) και ο γιατρός τότε της ομάδας, Μανώλης Παπακώστας, τον προέτρεψε να μην πάρει το ρίσκο να αγωνιστεί, όμως αυτός δεν άκουγε κανέναν και ήθελε να πάρει φανέλα και να μπει μέσα στο γήπεδο για να βοηθήσει την ομάδα».

 

 

 

Δικαίωση η Εθνική

 

Το σχόλιο του κ. Καμπερίδη για την κλήση στην εθνική: «Ο Γιαννούλης έπρεπε νωρίτερα να κληθεί στην Εθνική ομάδα. Είχε αδικηθεί από τον Σκίμπε και στις συζητήσεις που κάναμε μαζί για να φανταστείτε πόσο ταπεινό παιδί είναι μου έλεγε δεν πειράζει, εγώ θα συνεχίσω τη δουλειά μέχρι να μου έρθει η κλήση».

 

 

Πρότυπό του ο Μαρσέλο

 

Όσο για το πρότυπό του; «Δεν υπάρχει παίκτης ή προπονητής που δεν έχει λατρέψει τον Γιαννούλη. Σαν πρότυπο έχει τον Μαρσέλο».

 

 

Το κερδισμένο στοίχημα

 

Για το τέλος, ο κ. Καμπερίδης αποκάλυψε: «Είχα βάλει στοίχημα με τον μεγάλο του αδελφό του, Κώστα, ότι ο Δημήτρης μια μέρα θα τον ξεπεράσει. Αυτός έλεγε ας πάρει πρώτα Πρωτάθλημα και μετά τα λέμε. Έλα όμως που τα έφερε η μοίρα ο Δημήτρης να επιστρέψει για μόνιμα στον ΠΑΟΚ και να πανηγυρίσει νταμπλ».

 

Οι αποκαλύψεις της αδερφής του: Από το φαγητό στο αυτοκίνητο μέχρι το… στοίχημα με τον παππού

 

Πέρα από τον Καμπερίδη, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με την μεγάλη αδελφή του Γιαννούλη, Μαρίλλη, η οποία εμφανώς συγκινημένη για την πορεία του Δημήτρη μας ανέφερε περιστατικά από τα πρώτα βήματα της καριέρας του.

 

 

«Ο αδελφός μου αν και αφιέρωνε πολλές ώρες στο γήπεδο, ήταν άριστος μαθητής. Να φανταστείτε πόσο τρέλα έχει για την στρογγυλή θεά όταν ήταν στη Δευτέρα Λυκείου έτρωγε επί ένα χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο γιατί δεν προλάβαινε να γυρίσει σπίτι και έπρεπε να πάει για προπόνηση μετά το σχολείο».

 

Σε ερώτηση αν ήθελε πάντα να γίνει ποδοσφαιριστής μας απάντησε: «Από μικρός έλεγε ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής. Σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνε θα επέλεγε να γίνει… τραγουδιστής».

 

Στη συνέχεια μας αποκάλυψε ένα απίστευτο περιστατικό με τον παππού του Δημήτρη: «Όταν ο Δημήτρης ήταν σε ηλικία περίπου 10 ετών ο παππούς του είχε τάξει για κάθε τέρμα που θα πετυχαίνει θα παίρνει και 50 ευρώ. Ο παππούς είχε πάει να τον δει σε ένα παιχνίδι και ο αδελφός μου έβαλε πέντε γκολ με αποτέλεσμα ο παππούς να το αλλάξει το στοίχημα και να το ρίξει στα 5 ευρώ για κάθε τέρμα, αφού έλεγε χαρακτηριστικά πως… θα έμπαινε μέσα».

 

Η κουβέντα έκλεισε με το τουρνουά που έλαβε μέρος ο Δημήτρης και αγωνίστηκε με σπασμένο χέρι: «Ήταν στο γυμνάσιο και είχε σπάσει το χέρι του κι ενώ δεν έπρεπε να λάβει μέρος στο τουρνουά, αυτός όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά βγήκε MVP».

Πηγή: metrosport.gr