Η «επικίνδυνη επίσκεψη» του Ουίλιαμ και της Κέιτ στο Πακιστάν

281

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον έφθασαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Πακιστάν, όπου θα ξεκινήσουν σήμερα την «πλέον περίπλοκη» περιοδεία τους έως αυτή τη στιγμή, σε μια χώρα που κλονίζεται εδώ και πολύ καιρό από αιματηρές επιθέσεις και οι αρχές της επιδιώκουν να προβάλουν την πιο φιλήσυχη πλευρά της.

Το ζεύγος, εκείνος έχοντας επιλέξει για την περίσταση σκούρο κοστούμι και εκείνη ένα μακρύ φόρεμα και τιρκουάζ παντελόνι, το υποδέχθηκε μόλις κατέβηκε από τα αεροσκάφος, έπειτα από μια πτήση 8 ωρών, σε μια στρατιωτική βάση στο Ραουαλπίντι, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Σαχ Μεχμούντ Κουρεσί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης.

Οι λεπτομέρειες για την πενθήμερη επίσκεψή τους παραμένουν μυστικό. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στη χώρα για την πρώτη επίσκεψη μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας από το 2006, όταν ο Κάρολος, ο πατέρας του Ουίλιαμ, πήγε στο Πακιστάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα.

Εκτός του Ισλαμαμπάντ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ αναμένεται να επισκεφθούν τη Λαχώρη. Επίσης, το ζευγάρι θα μεταβεί στις ορεινές περιοχές του βορρά, όπως και κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν στο δυτικό τμήμα, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Βρετανίας στο Πακιστάν Τόμας Ντρου.

Στόχος της επίσκεψης είναι να τιμηθούν οι ιστορικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με το Πακιστάν, επισήμανε ο Βρετανός πρεσβευτής σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter χθες το βράδυ.

«Όμως, θα υπογραμμίσει την αξία του Πακιστάν, όπως είναι σήμερα, μια χώρα δυναμική, φιλόδοξη, στραμμένη προς το μέλλον» σχολίασε ο διπλωμάτης.

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα γίνουν οι μάρτυρες των προσπαθειών που καταβάλλει το Πακιστάν στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας, ανέφερε στις αρχές Οκτωβρίου το παλάτι του Κένσινγκτον.

Το Πακιστάν έχει δώσει τα τελευταία 15 χρόνια μια μακρά και αιματηρή μάχη εναντίον του εξτρεμισμού, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Στο πλαίσιο αυτό, και ο Κάρολος και η Καμίλα αναγκάστηκαν το 2006 να ακυρώσουν την επίσκεψή τους στη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, μετά την αεροπορική επιδρομή των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον ενός θρησκευτικού σχολείου, με 80 νεκρούς.

Αυτό το ταξίδι στο Πακιστάν είναι «το πλέον περίπλοκο που αναλαμβάνει ο δούκας και η δούκισσα έως σήμερα, δεδομένων των αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής και ασφαλείας» υπογραμμίζει το παλάτι του Κένσινγκτον.

Πηγή: Newsbeast