Καιρός : Ξεπέρασε τους 31℃ ο υδράργυρος – Υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα

411

Ξεπέρασε τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, με τον μετεωρολογικό σταθμό του ΕΑΑ/meteo.gr στο Καστελόριζο να καταγράφει θερμοκρασία 31,6 C, ενώ σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας καταγράφηκαν θερμοκρασίες 28-30 βαθμών Κελσίου, επίπεδα ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ευρώπη

Παράλληλα, στην Αττάλεια της Τουρκίας η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε στους 35°C, τιμή που αποτελεί ρεκόρ 57 ετών για το μήνα Οκτώβριο.

Υψηλές ωστόσο για την εποχή θερμοκρασίες σημειώνονται σχεδόν στο σύνολο της Ευρώπης.

Όπως σημειώνει το meteo, στη χώρα μας οι θερμοκρασίες κυμαίνονται 4-8 βαθμούς υψηλότερα από της «κανονικές» για την εποχή τιμές, ενώ στην Κεντρική Ευρώπη η αντίστοιχη απόκλιση αγγίζει τους 14 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες έως και το τέλος της εβδομάδας,

Ο καιρός την Τρίτη

Όσον αφορά για τον καιρό αύριο Τρίτη, πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται σε ολόκληρη τη χώρα, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που σε ορισμένα μέρη, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, θα φθάσουν τους 30 βαθμούς ή και θα τους ξεπεράσουν.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 28, στην Ήπειρο από 9 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς, αλλά τοπικά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη και στην Αθήνα

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Πηγή: in.gr