Έτρεξαν για την Κατερίνη σε μια μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή για την πόλη – φωτο και video

1471

Οι Κατερινιώτες έτρεξαν για την πόλη τους και το ευχαριστήθηκαν πολύ το πρωί της Κυριακής.

Ο αγώνας δρόμου θεσμός «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», η μεγάλη αυτή αθλητική και πολιτιστική γιορτή, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία σήμερα Κυριακή 13 Οκτωβρίου με τον αγώνα να ξεκινά στις 11:00 π.μ., με αφετηρία το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και να τερματίζει στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης (πλατεία  ελευθερίας).

Πρώτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Γραμμένος με χρόνο 27 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα από τους άνδρες ενώ από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελένη Κοζανιτη με χρόνο 33 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα.

Ο αγώνας που έγινε θεσμός διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν το χειροποίητο, ανάγλυφο μετάλλιο, μαζί με το δίπλωμα συμμετοχής, καθώς διένυσαν τη γεμάτη συμβολισμούς, για την απελευθέρωση της Κατερίνης, ιστορική διαδρομή.

Το μετάλλιο απεικονίζει το ιστορικό έμβλημα του Πιερικού, που αποτελεί διαχρονικά τον πρεσβευτή του ποδοσφαίρου της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής, γεννήθηκε από την συνένωση του Μ.Αλεξάνδρου και του Ολύμπου στις 11 Απριλίου 1961 και αποτυπώνεται στη μία όψη του μεταλλίου της φετινής αθλητικής γιορτής: «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Στην έτερη όψη με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό τουαποτυπώνεται η μορφή του αείμνηστου Θεόδωρου Χατζόγλου, του πλέον εμβληματικού παράγοντα στην ιστορία των μελανολεύκων, πρωτεργάτη της γέννησης του Πιερικού. Ενός ανθρώπου με έντονη, πολυεπίπεδη κοινωνική δράση και προσφορά στην Κατερίνη και την Πιερία ευρύτερα.

OI NIKHTEΣ – ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ

Οι τρεις πρώτοι νικητές του αγώνα στις κατηγορίες γυναικών και ανδρών είναι οι εξής:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

  1. Κοζανίτη Ελένη (33.53)

2.  Σουλιώτου Αλεξάνδρα (34.29)

3. Σούμπρη Δήμητρα (34.33)

ΑΝΔΡΕΣ:

  1. Γραμμένος Παναγιώτης (27.29)

2. Συμεωνίδης Συμεών (28.12)

3. Σιαμίτρας Κων/νος (28.35)

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: