Αυτός είναι ο λόγος που η Δέσποινα Βανδή άλλαξε το επίθετό της

241

Η Δέσποινα Βανδή ανήκει στην κατηγορία των καλλιτεχνών εκείνων που έχουν αλλάξει το επίθετό τους, κάνοντας καριέρα με ψευδώνυμο. Το επίθετο της τραγουδίστριας είναι «Μαλέα», ωστόσο το… απαρνήθηκε από τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, όταν ήταν ακόμη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είναι γνωστό σε όλους, η Βανδή έφυγε από την Καβάλα όπου μεγάλωσε, για να σπουδάσει στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκεί, στη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων αποφάσισε πως ήθελε να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Ξεκίνησε, λοιπόν, να τραγουδάει σε νυχτερινά μαγαζιά της συμπρωτεύουσας. Ωστόσο, επειδή δεν ήθελε να μάθουν οι γονείς της -που την είχαν στείλει για σπουδές στη Θεσσαλονίκη – ότι τραγουδάει, άλλαξε το επίθετό της «Μαλέα» σε «Βανδή». Με αυτό υπέγραψε και την πρώτη της δισκογραφική δουλειά «Γέλα μου», το 1994, όπου γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Μάλιστα, στο δίσκο εκείνο είχε την τιμή να υπογράψουν τραγούδια ο Βασίλης Καρράς, αλλά και ο Γιάννης Πάριος. Η Βανδή την περίοδο που τραγουδούσε στη Θεσσαλονίκη είχε συνεργαστεί και με τον Αντώνη Ρέμο, ενώ το μαγαζί που τραγουδούσαν οι δυο τους έκλεισε μέσα σε μία εβδομάδα από την πρεμιέρα, με τους δύο τραγουδιστές να κάνουν πλάκα γι’ αυτό μέχρι και σήμερα.

Πηγή: Newsbeast