Πλήρη απαλλαγή του Ριχάρδου ζήτησε ο εισαγγελέας

198

Την πλήρη απαλλαγή του Ριχάρδου Μυλωνά και όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία, εισηγείται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Πιέρρος προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ.

Συνεπώς, το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελική πρόταση επιβεβαιώνει ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Είναι μία υπόθεση που «έσκασε» πριν από 11 μήνες ως εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος «λαθρεμπορίας» χρυσού, οδήγησε στη σύλληψη δεκάδων εμπλεκομένων, απασχόλησε μέχρι και τον τότε πρωθυπουργό που από το βήμα της Βουλής συνεχάρη τις αρχές για τη μεγάλη επιτυχία τους και «κατέρρευσε» λίγα 24ωρα αργότερα, όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν ενστάσεις επικαλούμενοι την τελωνειακή νομοθεσία.

Τότε, ο Ριχάρδος Μυλωνάς και επτά συγκατηγορούμενοί του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή, όπου παρέμεναν για περίπου δύο εβδομάδες.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. 

Πηγή: kathimerini.gr