Ισόβια στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

178

Παραδειγματική τιμωρία, όπως ζήτησε ο εισαγγελέας, επιφύλαξε το δικαστήριο στους τρεις Αλβανούς κακοποιούς που δικάστηκαν για τη στυγερή δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Τους καταδίκασε σε ισόβια έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, επιβάλλοντας την ανώτατη ποινή και στους τρεις, ενώ ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του υπήρξε καταπέλτης για τους δράστες αναγνωρίζοντάς τους ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Ο εισαγγελέας της δίκης, Σπ. Παππάς, υποστήριξε ότι οι Αλβανοί κακοποιοί είχαν αποφασίσει την εκτέλεση του γνωστού ποινικολόγου όταν πήγαν στον γραφείο του και ότι δεν στέκει ο ισχυρισμός τους ότι ήθελαν απλά να τον φοβίσουν. «Αποδεικνύεται», τόνισε ο εισαγγελέας, «ότι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου όμως, είχαν προαποφασίσει τη δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν, δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Εβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Ετσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο».

Ο εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι και οι τρεις δράστες ενήργησαν στο πλαίσιο των εκβιασμών που έκαναν προς τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο να πληρώσει για να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στη δίκη του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, για την οποία ως ηθικός αυτουργός είχε καταδικαστεί ο Φλώρος.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε σε ισόβια τον Ιμπραχήμ Μπραχιμάη, ο οποίος πυροβόλησε τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο (φυσικός αυτουργός). Επίσης, το δικαστήριο τον καταδίκασε πέραν των ισοβίων σε ποινή 11 ετών για δύο ληστείες, οπλοφορία και οπλοχρησία. Ισόβια επιβλήθηκαν και στους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας, Ολντι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του αναφέρθηκε στον γνωστό ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τονίζοντας το ήθος στην άσκηση του λειτουργήματός του αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειάς του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και τη δικαιοσύνη. Ο θάνατός του ήταν αδόκητος…». Η χήρα τού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Βίκυ Ζαφειροπούλου, μετά την απόφαση εκδήλωσε την ικανοποίησή της, τόνισε όμως ότι «τίποτα δεν θα φέρει πίσω τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο».

Πηγή: kathimerini.gr