Επιχείρηση – σκούπα από τον δήμο στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες)

221

Επιχείρηση απομάκρυνσης των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων από στα Λαδάδικα πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί συνεργεία της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας.

Από τις 7 το πρωί, γερανός της τροχαίας απομάκρυνε τα αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει παράνομα από το προηγούμενο βράδυ ή τις πρώτες πρωινές ώρες στην αριστερή λωρίδα της οδού Πολυτεχνείου (προέκταση της Τσιμισκή), παρά τις προειδοποιητικές κορδέλες που είχαν τοποθετηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα, η τροχαία  «μοίραζε» κλήσεις και αφαιρούσε πινακίδες. 

Το προηγούμενο διάστημα διενεργήθηκαν έλεγχοι στους οδικούς άξονες της Δωδεκανήσου και της Αγίας Σοφίας και σύμφωνα με τον διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμά Γέρμανο, ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

«Σήκωσαν» τραπεζοκαθίσμτα

Σε παράλληλη δράση, η  δημοτική αρχή προχώρησε το πρωί σε νέα απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων που αναπτύσσονται παράνομα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας και υπηρεσιών του δήμου «σήκωσαν» τραπεζοκαθίσματα από τον πεζόδρομο της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, με στόχο την απρόσκοπτη διέλευση και την απόδοση του δημόσιου χώρου στους πολίτες.

«Προχωρήσαμε στην άρση των τραπεζοκαθισμάτων που καταλάμβαναν παράνομα κοινόχρηστο χώρο. Θα κάνουμε ό,τι ορίζει ο νόμος και ό,τι μπορούμε για να βελτιωθεί η καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη. Θα τα τρέξουμε όλα τα θέματα μαζί» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, voria.gr

Πηγή: kathimerini.gr