Ψάρεψαν καρχαρία 200 κιλών στην Καβάλα

235

Με μια έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι οι ψαράδες ενός αλιευτικού στην Καβάλα, όταν σηκώνοντας το αγκίστρι, αντίκρισαν έναν μεγάλο καρχαρία-αλεπού, μόλις 5 μίλια από την ακτή. Το κήτος ξεπερνούσε τα 2 μέτρα και έφτανε τα 200 κιλά, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που αλιεύεται το συγκεκριμένο είδος στα νερά του βορείου Αιγαίου.

Οι καρχαρίες-αλεπούδες είναι γνωστοί και ως αλεποκαρχαρίες, αλεπόσκυλοι και καρχαρίες θεριστές. Είναι μεγάλοι καρχαρίες που βρίσκονται σε εύκρατα και τροπικά νερά ωκεανών σε όλον τον κόσμο.

Αν και περιστασιακά εμφανίζονται στα ρηχά, παράκτια ύδατα, είναι κυρίως πελαγικά είδη. Προτιμούν τον ανοικτό ωκεανό, χωρίς να πάνε βαθύτερα από 500 μέτρα (1.600 πόδια). Οι κοινοί αλωπίες τείνουν να είναι πιο συχνοί σε παράκτια ύδατα πάνω από την ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα

Τρέφονται με ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, μαλακόστρακα και σπάνια με θαλασσοπούλια. ​Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ο μεγάλος άνω λοβός του ουραίου πτερυγίου (εξ ου και θεριστής) που το χρησιμοποιεί για να «χτυπά» τα συμπαγή κοπάδια των ψαριών ή ως όπλο για να χτυπάει και να ζαλίζει μεγάλα θηράματα, ενώ δεν θεωρείται επικίνδυνος για τον άνθρωπο.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: kavalapost.gr

Πηγή: zougla.gr