Με την απολογία Γερμενή συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

181

Ένας «ηλίθιος» που έκανε κάτι που δεν έπρεπε, σε «καυγά» ανάμεσα σε δύο παρέες, οδήγησε τη Χρυσή Αυγή στα «κάτεργα». Με τα λόγια αυτά, περιέγραψε ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γ. Γερμενής στην απολογία για το χρονικό  όσων ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  

Αποποιούμενος οποιαδήποτε σχέση με την δολοφονία που διέπραξε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενής χαρακτήρισε πολιτική τη σε βάρος του δίωξη, ενώ αρνήθηκε ότι ήταν παρών στα επεισόδια που κατηγορείται.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μίλησε για έναν «ηλίθιο» και για δύο παρέες που χτυπήθηκαν με αποτέλεσμα να χαθεί ένας νέος άνθρωπος, ένας χριστιανός»,λέγοντας χαρακτηριστικά:, «Μέχρι σήμερα δεν έχω καταλήξει τί έχει γίνει. Δύο παρέες τσακώνονταν και ένας ηλίθιος έκανε αυτό που δεν έπρεπε. Ένα τέτοιο πράγμα έστειλε το κόμμα στα κάτεργα».

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνέχειά σας στο κόμμα;

Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τί γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία. 

Ο Γ. Γερμενής υποστήριξε ότι  είναι  «μύθος» όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα για να «διαλύσει τη Χρυσή Αυγή η ΝΔ, με εντολή Σαμαρά», ενώ πρόσθεσε ότι διώκεται «καθαρά πολιτικά». «Είμαστε εδώ επειδή ήμασταν βουλευτές. Εδώ πέρα διώκονται μόνο όσοι ήταν βουλευτές» είπε. Παράλληλα, υποστήριξε πως αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2019, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του λέγοντας πως είναι προσωπικό ζήτημα, χωρίς να αποκλείει τη συμμετοχή του σε νέο πολιτικό φορέα.

Όσο για την πολιτική ευθύνη που αποδέχθηκε ο Νικ. Μιχαλολιάκος, υποστήριξε πως επρόκειτο για μια «ατυχής δήλωση που δημιούργησε  αίσθηση». Όπως είπε, «ο αρχηγός θεώρησε ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος μάλλον, το οποίο ήταν καταστροφικό και οδήγησε στις φυλακίσεις μας για μια δολοφονία που αλίμονο αν ήξερε κάποιος από εμάς κάτι..».

Πηγή: zougla.gr