Έγινε έξαλλος : Δείτε τι βρήκε ορειβάτης στην κορυφή του Ολύμπου

174

Μπροστά σε μία άσχημη εικόνα βρέθηκε ένας ορειβάτης στην κορυφή του Ολύμπου, στον Μύτικα.

Ο Κωνσταντίνος Βασιλακάκος βρήκε ένα σωρό σκουπίδια στην κορυφή του Ολύμπου, τα περισσότερα από τα οποία μάλιστα ήταν πλαστικά.

Τάπερ, κουτάκια κονσέρβας, καπάκια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Ο ορειβάτης τα μάζεψε όλα μαζί, τα φωτογράφισε και έστειλε ένα οργισμένο μήνυμα απελπισίας μέσω facebook.

Tι έγραψε στο Facebook:

«Ένα τάπερ με σκουπίδια…

Αφήνω αυτό εδώ μόνο και μόνο από απελπισία. Έχοντας περάσει 3 συνεχόμενες μέρες στο Μύτικα είχα το χρόνο να γυρίσω λίγο την κορυφή και να ψάξω διαφορά σημεία. Με μεγάλη μου λύπη βρήκα πολλά σκουπίδια κρυμμένα σε διάφορα σημεία. Αρκετά ήταν κρυμμένα κάτω από πέτρες και άλλα πεταμένα μέσα σε σκισμές από βράχια.

Σπασμένα μπουκάλια, κονσέρβες, μπαταρίες και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Περιττό να πω για τα πεταμένα μωρομάντιλα κτλ. Πόσο μάλλον για αυτούς που είχαν την ιδέα να ουρήσουν μέσα στο κενό που έχουν τα βράχια στη κορυφή, το μοναδικό σημείο για μπιβι στη κορυφή του Μύτικα. Αυτό και αν είναι πρόβλημα, να θες να κοιμηθείς κορυφή και να βρωμάει από ούρα λες και σώθηκε ο χώρος στο Μύτικα.

Βρισκόμαστε σε μια εύθραυστη εποχή. Τα βουνά μας είναι στο μεταίχμιο της καταστροφής στο όνομα της εκμετάλλευσης ή της πράσινης ανάπτυξης. Είναι καλό να έχουμε όλοι μας ευθύνες για τον κόσμο που θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά. Ζω για τη στιγμή που θα πάω σε ένα βουνό, θα κοιμηθώ και θα γυρίσω χωρίς να βρω ένα σκουπίδι στη διαδρομή.

Ας αγκαλιάσουμε τα βουνά πριν να είναι αργά…».

Πηγή: tanea.gr