Τριάντα χρόνια «Ελπίδας» με φαντασμαγορικό ντεφιλέ Κατράντζου στο Σούνιο

274

Η Μαίρη Κατράντζου και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στο βάθος, ο ναός του Ποσειδώνα με τον ουρανό στα χρώματα του αττικού δειλινού. Σε πρώτο πλάνο, οι φαντασμαγορικές δημιουργίες της Μαίρης Κατράντζου, σε ένα ντεφιλέ που θα μείνει στην ιστορία της μόδας. Δεν ήταν μονάχα η διοργάνωσή του, σε έναν χώρο με τέτοια συμβολική πύκνωση, όσο και το γεγονός ότι σπάνια εμείς οι Ελληνες έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε το χθες και το σήμερα να εναρμονίζονται στο βλέμμα μας με τόση χάρη και ομορφιά. Η επίδειξη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα, είχε έναν σπουδαίο σκοπό: το σωματείο «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο»» ένωσε τις δυνάμεις του με τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του.

Η πρόεδρος του σωματείου Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Μαίρη Κατράντζου υποδέχθηκαν 500 κορυφαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να στείλουν από κοινού παγκόσμιο μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου. Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς δεν ήταν τα εντυπωσιακά μοντέλα που παρουσίασαν την κολεξιόν. Ολοι, μα όλοι, συγκινήθηκαν όταν, αποθεραπευμένα παιδιά της «Ελπίδας», που έχουν καταφέρει να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής, ανέβηκαν στην πασαρέλα και περπάτησαν κρατώντας το ένα το χέρι του άλλου. Ηταν ζωντανή, απτή απόδειξη πως ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί αν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και, κυρίως, άνθρωποι με όραμα. Μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια, χάρη στον προσωπικό αγώνα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και όλου του ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, περισσότερα από 1.000 παιδιά κατάφεραν να επιβιώσουν από την πιο σκληρή δοκιμασία. Ηταν, λοιπόν, λογικό, την Πέμπτη να υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα γιορτής.


Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα, στο κέντρο, με τα μοντέλα της.

Η κολεξιόν της Μαίρης Κατράντζου για την άνοιξη – καλοκαίρι 2020 ήταν εμπνευσμένη εξ ολοκλήρου από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό του 5ου αιώνα π.Χ., από φιλοσόφους και μαθηματικούς. Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης υπέγραψε ο διεθνούς φήμης συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, ειδικά για τη βραδιά. Ο οίκος Bulgari είχε φέρει κοσμήματα από το εξωτερικό. Για πρώτη φορά το υπουργείο Πολιτισμού παραχώρησε αρχαιολογικό χώρο για την πραγματοποίηση τέτοιας εκδήλωσης, στηρίζοντας με μεγάλη ευαισθησία τους σκοπούς του σωματείου «Ελπίδα» και τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Ολα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», και συγκεκριμένα για την αναβάθμιση της μονάδας σε κέντρο αριστείας.

Πηγή: kathimerini.gr