Όλυμπος: Αφήνουν σκουπίδια στην πιο ψηλή κορυφή της Ελλάδας!

355

Η φωτογραφία ενός ορειβάτη που κάνοντας μια βόλτα στον Μύτικα μάζεψε σκουπίδια αποδεικνύει πως κάποιοι από όσους ανεβαίνουν το βουνό δεν το σέβονται…

«Απελπισία» αισθάνθηκε ένας ορειβάτης που έφτασε στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, στον Όλυμπο και όμως αντίκρισε… σκουπίδια!

Όπως κατήγγειλε μέσω facebook ο ορειβάτης Κωνσταντίνος Βασιλακάκος έμεινε στον Μύτικα, στην κορυφή του Ολύμπου με υψόμετρο τα 2.617 μέτρα, για τρεις μέρες και κάνοντας την βόλτα του εκεί ανακάλυψε ακόμα και… επιμελώς κρυμμένα σκουπίδια.

Με δεδομένο πως για να φτάσει κανείς σε τέτοιο υψόμετρο είναι συνειδητοποιημένος, αγαπάει τη φύση και το βουνό, είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς δείχνει τέτοια εγκληματική αμέλεια, αφήνοντας τα σκουπίδια του στην κορυφή του Ολύμπου…

Ολόκληρη η ανάρητηση του Κωνσταντίνου Βασιλακάκου:

Ένα ταπερ με σκουπίδια…

Αφήνω αυτό εδώ μόνο και μόνο από απελπισία. Έχοντας περάσει 3 συνεχόμενες μέρες στο Μύτικα είχα το χρόνο να γυρίσω λίγο την κορυφή και να ψάξω διαφορά σημεία. Με μεγάλη μου λύπη βρήκα πολλά σκουπίδια κρυμμένα σε διάφορα σημεία. Αρκετά ήταν κρυμμένα κάτω από πέτρες και άλλα πεταμένα μέσα σε σκισμές από βράχια.

Σπασμένα μπουκάλια, κονσέρβες, μπαταρίες και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Περιττό να πω για τα πεταμένα μωρομαντιλα κτλ. Πόσο μάλλον για αυτούς που είχαν την ιδέα να ουρισουν μέσα στο κενό που έχουν τα βράχια στη κορυφή, το μοναδικό σημείο για μπιβι στη κορυφή του Μύτικα. Αυτό και αν είναι πρόβλημα, να θες να κοιμηθείς κορυφή και να βρωμάει από ούρα λες και σώθηκε ο χώρος στο Μύτικα.

Βρισκόμαστε σε μια εύθραυστη εποχή. Τα βουνά μας είναι στο μεταίχμιο της καταστροφής στο όνομα της εκμετάλλευσης ή της πράσινης ανάπτυξης. Είναι καλό να έχουμε όλοι μας ευθύνες για τον κόσμο που θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά. Ζω για τη στιγμή που θα πάω σε ένα βουνό, θα κοιμηθω και θα γυρίσω χωρίς να βρω ένα σκουπίδι στη διαδρομή.

Ας αγκαλιάσουμε τα βουνά πριν να είναι αργά..

Πηγή:protothema.gr