Κοπάδι αγριογούρουνων έστειλε… στο νοσοκομείο οδηγό μοτοσικλέτας

237

Επίθεση από αγριογούρουνα δέχτηκε 40χρονος δικυκλιστής την ώρα που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του μεγάλου κυβισμού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον επαρχιακό δρόμο Διμηνίου – Σέσκλου, στη Μαγνησία.

Πήγαινε στην εργασία του

Ηταν λίγο πριν τις 7 το πρωί όταν ο 40χρονος εργαζόμενος και οικογενειάρχης αναχώρησε από το Σέσκλο, όπου διαμένει με την οικογένειά του, για να μεταβεί στην εργασία του.

Οπως κάθε πρωί έτσι και την περασμένη Τρίτη ακολούθησε το καθιερωμένο δρομολόγιο, από τον παλιό δρόμο Σέσκλου – Διμηνίου, τον οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής γιατί είναι ο συντομότερος για τον Βόλο.

Ξαφνικά, μπροστά του, στη μέση του δρόμου, πετάχτηκε ολόκληρο κοπάδι με περισσότερα από 15 αγριογούρουνα με άγριες διαθέσεις.

Οσο και αν προσπάθησε να τα αποφύγει, ο 40χρονος οδηγός της μηχανής δεν τα κατάφερε. Λίγο αργότερα έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος, τραυματισμένος σοβαρά.

Σοβαρό κάταγμα

Στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί διέγνωσαν πως είχε υποστεί σοβαρό κάταγμα στην ωμοπλάτη και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστεί επέμβαση.

Στο δημοτικό διαμέρισμα Σέσκλου, μετά το συμβάν, οι κάτοικοι βρίσκονται κυριολεκτικά στο πόδι.

Οπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μιχάλης Στύλλας, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σέσκλου, δεν είναι το πρώτο ατύχημα που σημειώνεται με αγριογούρουνα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά με Ι.Χ., των οποίων οι οδηγοί για να αποφύγουν τα αγριογούρουνα αναγκάστηκαν να βγουν εκτός δρόμου, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, παρά μόνο ζημιές στα οχήματα.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου»

«Η κατάσταση πλέον με τα αγριογούρουνα στην περιοχή είναι εκτός ελέγχου. Μέχρι πρότινος μιλούσαμε μόνο για τροχαία με υλικές ζημιές. Πλέον μιλάμε για συμβάν, που έστειλε στο νοσοκομείο έναν άνθρωπο», πρόσθεσε έντονα προβληματισμένος ο κ. Στύλλας.

Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και, όπως λένε οι γνωρίζοντες, μοναδική λύση είναι η απελευθέρωση του κυνηγιού τους όλον τον χρόνο.

Πηγή: in.gr