Χανιά: Τραυματίστηκε αστυνομικός από έκρηξη καλοριφέρ σε περιπολικό

171

Σοκ για έναν αστυνομικό στα Χανιά, αφού κατέληξε στο νοσοκομείο το βράδυ της Πέμπτης.

Ο νεαρός έπαθε έγκαυμα β’ βαθμού στο πόδι, ευτυχώς όχι σοβαρό, όταν εξερράγη το καλοριφέρ του περιπολικού.

Αμέσως τον παρέλαβαν οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το ατύχημα φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της συντήρησης αλλά και της ανανέωσης του στόλου των περιπολικών στα Χανιά, αλλά και τη χώρα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να πρόκειται για… άτυχη στιγμή και μεμονωμένο περιστατικό.

Λίγες ώρες αργότερα από τη δημοσιοποίηση του ατυχήματος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη αντικατάστασης του «γερασμένου» στόλου οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

“Ελληνική Αστυνομία 2019…Μία ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία… Συνάδελφοί μας ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία τραυματίζονται…Όχι όπως συνήθως από πυρά κακοποιών…Αλλά από έκρηξη καλοριφέρ υπηρεσιακού οχήματος…

Συγκεκριμένα, πλήρωμα περιπολικού συμβατικού οχήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, αποτελούμενο από δύο (2) συναδέλφους – μέλη μας, εκτελούσε τη διατεταγμένη βάρδιά του 22:00΄- 06:00΄, στην πόλη των Χανίων. Κινούμενο επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στα Χανιά, πρωινές ώρες της 03-10-2019, εξερράγη χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση ή ένδειξη, το καλοριφέρ του οχήματος, με αποτέλεσμα να τρέξουν καυτά νερά και να γεμίσει με καπνούς η καμπίνα του οχήματος.

Οι δύο συνάδελφοί μας άμεσα εγκατέλειψαν το όχημα, πλην όμως ο οδηγός τραυματίστηκε, καθώς υπέστη εγκαύματα β΄ βαθμού στο δεξί του πόδι.

Ερωτούμε, τι θα γινόταν αν το όχημα κινούταν σε Εθνική Οδό ή καταδίωκε κακοποιούς με περισσότερη ταχύτητα; Θα θρηνούσαμε συναδέλφους μας χωρίς λόγο και αιτία;

Το εν λόγω υπηρεσιακό όχημα έχει περάσει από Κ.Τ.Ε.Ο., όπως προβλέπει ρητά η διάταξη του άρθρου 11 του π.δ. 45/2008, βάσει της οποίας -υποχρεωτικά- όλα τα υπηρεσιακά οχήματα του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας θα πρέπει κάθε διετία να ελέγχονται από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ;

Το εν λόγω υπηρεσιακό όχημα αποτελεί βασικό μέσον εργασίας των συναδέλφων μας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, καθώς δουλεύει νυχθημερόν, με ένδειξη χιλιομέτρων 177854. Εν συγκρίσει βέβαια με τα υπόλοιπα περιπολικά του μισού εκατομμυρίου χιλιομέτρων, το συγκεκριμένο είναι στο «στρώσιμο»…
Άραγε τα οχήματα των Βουλευτών και των Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι στην ίδια κατάσταση;;

Αμέτρητες οι παρεμβάσεις μας ως Πρωτοβάθμια Ένωση αλλά και της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ως επίσημος Δευτεροβάθμιος Συνδικαλιστικός μας φορέας, στην Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία όσον αφορά την αντικατάσταση του «γερασμένου» στόλου οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν ανεχόμαστε οι συνάδελφοί μας να μετατρέπονται σε κασκαντέρ ταινιών δράσης και το Σωματείο μας βρίσκεται δίπλα στους τραυματίες συναδέλφους μας, παρέχοντάς τους, από μέρους μας, οποιαδήποτε νομική συνδρομή μας ζητηθεί”.

Πηγή: zarpanews.gr

Πηγή: zougla.gr