Το εντυπωσιακό fashion show της Μαίρης Κατράντζου στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

468

Μια ονειρική βραδιά με εκπληκτική ατμόσφαιρα είχαν την δυνατότητα να ζήσουν όσοι δώσανε το παρών χθες το βράδυ στην επίδειξη μόδας της Ελληνίδας, με διεθνή φήμη και καριέρα, σχεδιάστριας Μαίρης Κατράντζου, στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Κατράντζου ενώσανε τις δυνάμεις τους προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ».

Μέσα σε ένα άκρως ειδυλλιακό σκηνικό, η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια παρουσίασε τη νέα της κολεξιόν μόνο στην Ελλάδα, και όχι στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, όπως μας έχει συνηθίσει τα χρόνια της επιτυχημένης της πορείας.

Κομψότητα, elegance και αέρας από διεθνείς πασαρέλες πλημμύρισαν τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ο οποίος παραχωρήθηκε πρώτη φορά από το Υπουργείο Πολιτισμού για την διεξαγωγή ολόκληρης επίδειξης μόδας –και όχι απλής φωτογράφισης όπως αυτή που έκανε ο οίκος Dior το 1951 στην Ακρόπολη– στηρίζοντας με μεγάλη ευαισθησία τους σκοπούς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» και τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Εμπνευσμένη από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, και πιο συγκεκριμένα από τις ιδέες που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του 5ου αιώνα π.Χ., η συλλογή για την Άνοιξη- Καλοκαίρι 2020, που αποτελείται από 40 ρούχα υψηλής ραπτικής, κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού και των 100 διεθνών προσωπικοτήτων που έδωσαν το παρών.

Πρωτοποριακά prints –για τα οποία, άλλωστε, έγινε γνωστή και ξεχώρισε στο χώρο της μόδας η Μαίρη Κατράντζου– παντρεύονται αρμονικά με περίτεχνα κεντήματα σε υφάσματα, τα οποία παραπέμπουν στην Ελλάδα της σοφίας, της γνώσης και της αρχιτεκτονικής του Χρυσού Αιώνα.

Όπως η ίδια η σχεδιάστρια εξομολογήθηκε, το 2019 μετά την πρόταση της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη (με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου «Ελπίδα» και το πράσινο φως του ΚΑΣ για τον Ναό του Ποσειδώνα) αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες χρονιές της καριέρας της, καθώς εδώ και πολύ καιρό και η ίδια ήθελε να οργανώσει μία ιδιαίτερη επίδειξη μόδας στην Ελλάδα, η οποία θα πρόβαλλε την χώρα της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: Newsbeast