Πειραιάς : Για ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ και πάταξη του παρεμπορίου δεσμεύθηκε ο Χρυσοχοϊδης

179

Ενίσχυση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στον Πειραιά και αντιμετώπιση του παρεμπορίου ήταν οι διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κατσαφάδος και Γιάννης Μελλάς σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν μαζί του.

Ο κ. Κατσαφάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε πως συμφώνησαν ότι  τα ζητήματα που αφορούν την πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας, αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης για αυτό και η στήριξη της ΕΛΑΣ, τόσο από πλευράς στελέχωσης, όσο και υλικοτεχνικής υποδομής, αποτελούν βασικούς πυλώνες της πολιτικής που ήδη υλοποιείται.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης η πάταξη της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, να προχωρήσει άμεσα η στελέχωση της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά με την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά και της ομάδας ΟΠΚΕ.

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι  θα καλυφθούν τα κενά σε στελεχιακό δυναμικό της τροχαίας Πειραιά για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι αναφορικά με το χωροταξικό πρόβλημα της υπηρεσίας ΔΙΑΣ Πειραιά ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε στον βουλευτή ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες  ώστε  να υλοποιηθεί το ταχύτερο η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας, σε χώρο που θα πληρεί τις συνθήκες ασφάλειας αλλά και αξιοπρέπειας, ώστε απρόσκοπτα να συνεχισθεί η  τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη.

Σε ότι αφορά το θέμα που του έθεσε ο κ. Κατσαφάδος, για την μεταφορά του ΑΤ Κυθήρων, σε κτίριο που θα ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις για την  καλύτερη λειτουργία των στελεχών της ΕΛΑΣ, ο  υπουργός δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα δοθεί λύση και τα προσχωρήσει η μετεγκατάστασή του.

Εντατικοποίηση των ελέγχων στον Πειραιά

Τέλος ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ώστε να παταχθεί το παρεμπόριο, στην πόλη του Πειραιά, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον εμπορικό κόσμο, και στερεί έσοδα από το ελληνικό δημόσιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η συνάντηση του κ. Μελλά με τον υπουργό στον οποίο έθεσε θέματα που αφορούν τον Πειραιά και τα νησιά και την ενίσχυση του προσωπικού των αστυνομικών τμημάτων.

Η δήλωση του κ. Μελλά

«Οι πρωτοβουλίες του το προηγούμενο διάστημα για το παρεμπόριο και οι ενέργειες που έχει κάνει η ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση του στον Πειραιά θα συνεχιστούν, είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος.

Επίσης, συζητήσαμε για το επίκαιρο θέμα του προσφυγικού και για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το υπουργείο στο πλαίσιο της διαχείρισης του» σημείωσε ο κ. Μελλάς και πρόσθεσε ότι του μετέφερε την υποστήριξη που λαμβάνει από τους πολίτες για τις ενέργειες της αστυνομίας στα Εξάρχεια και την επιθυμία όλης της κοινωνίας να εργαστούμε για την ασφάλεια στις γειτονιές.

Επιπροσθέτως ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «περισσότεροι από 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και δεν έλαβαν άσυλο, «αγνοούνται». Κάποιοι λίγοι βρέθηκαν στα υπό κατάληψη κτίρια των Εξαρχείων!»

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ έχει καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ κυρία Νόνη Δούνια.

Πηγή: tanea.gr