«Υιοθέτησε την πόλη σου», το νέο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων

227

«Υιοθέτησε την πόλη σου» είναι το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι της, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ιδρύματα και φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος να «υιοθετήσουν» έναν δρόμο, ένα πεζοδρόμιο, ένα πάρκο, μία πλατεία, μία παιδική χαρά, μία γειτονιά, ακόμα κι ένα δέντρο ή ένα παγκάκι της πρωτεύουσας, αναλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, και την ευθύνη για την φροντίδα και τη συντήρησή του, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων όπου και όταν χρειάζεται.

Το πρόγραμμα ανακοίνωσε και παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Όπως ανέφερε, «πρόκειται για ένα νέο μοντέλο άσκησης δημόσιας πολιτικής, όπου αλληλεπιδρούν το Δημόσιο με τις επιχειρήσεις, με την κοινωνία των πολιτών, με τα πανεπιστήμια, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η πρωτεύουσα, η Αθήνα, η πόλη μας, είναι υποχρέωση του Δήμου Αθηναίων, είναι υποχρέωση του δημοτικού συμβουλίου, είναι υποχρέωση του δημάρχου. Είναι όμως ταυτόχρονα και δικαίωμα όλων. Και η ευθύνη για την πόλη είναι κατά 50% του δήμου, είναι όμως και κατά 50% ευθύνη του δημότη».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν: 216 700 3325 και [email protected], www.athenspartnership.org.

Πηγή: kathimerini.gr