Βραδυφλεγείς “βόμβες”

280

* άρθρο του Ηλία Χρυσικού.

Η πολιτική ζωή της χώρας μας, χαρακτηρίζεται από μια γενικευμένη υποκρισία.

Γράφω για την υποκρισία, αλλά αλήθεια, πόσος καιρός πρέπει να περάσει, για να αντιληφθούν όλοι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν προσφέρεται για ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών, ή για άγονες και κυρίως χωρίς αντίκρισμα συγκρούσεις;

Δυστυχώς έχουμε μπροστά μας, μια βραδυφλεγή βόμβα και η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, καθώς η έκρηξη των προσφυγικών ροών τους τελευταίους μήνες, αγγίζει τα επίπεδα της κρίσης.

Για την δημογραφική “βόμβα” που απειλεί να τινάξει στον αέρα την ανάπτυξη, δυστυχώς πάλι κανείς δεν μιλά.

Αλήθεια, ποια είναι η δημογραφική σύσταση της χώρας μας; Πώς θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του φαινομένου; Και τι μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε το δείκτη γονιμότητας αλλά και για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα;

Πολλά ερωτήματα, που θέλουν απαντήσεις. Και επειδή ένα από τα συνηθισμένα ελαττώματα των πολιτικών είναι η υποκρισία και ίσως μια από τις κυριότερες αιτίες απογοήτευσής τους από τους άλλους ανθρώπους, και επειδή εύκολες και βολικές λύσεις δεν υπάρχουν, το βασικό είναι να “εκπαιδευτούμε”, στο να αναγνωρίσουμε τους πολιτικούς που υποκρίνονται, ούτως ώστε, να μην τους επιτρέψουμε να μας κάνουν κακό (με την υποκρισία τους), ή να αφήσουμε τον εαυτό μας να γίνει θύμα τους.

Οι πολιτικοί με την υποκρισία, παραποιούν τα λόγια, τις κινήσεις,τις συμπεριφορές τους, μιλάνε με ψέματα, αντί να λένε την αλήθεια και κρύβουν όλα αυτά που θα έπρεπε να αποκαλυφθούν.

Γνωρίζουν όλοι τους πολύ καλά, ότι δυσκολεύονται να πείσουν την κοινωνία, όπως έκαναν στο παρελθόν, ίσως γιατί το μορφωτικό επίπεδο του μέσου πολίτη, έχει ανέβει και πλέον αναλύει περισσότερο τα τεκταινόμενα που διαδραματίζονται στην χώρα.

Οι εναλλακτικές μορφές ενημέρωσης που υπάρχουν πλέον στο διαδίκτυο, παρέχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων και όχι αυτήν την που κάποιοι ήθελαν να παρουσιάσουν.

Η πραγματικότητα είναι ότι χρειάστηκαν τρία μνημόνια και ένα 4ο άτυπο, για να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους πολιτικούς.

Ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί με τα ψέματα, την υποκρισία και τα και ψευδεπίγραφα διλήμματα, εκ μέρους του πολιτικού συστήματος.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειάζονται πολιτικοί που επιτέλους θα πουν την αλήθεια στο λαό, διότι σήμερα υπάρχει έλλειψη προσώπων ανάλογου διαμετρήματος στην πολιτική σκηνή, που είναι ιδιαίτερα αισθητή στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Τελικά το συμπέρασμα είναι ένα: Πολιτική και υποκρισία “πάνε” μαζί.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός διευθύνει τον ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στα fm στο Ν. Πιερίας.