Οργανωμένο εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων εντοπίστηκε στην Αθήνα

219

Οργανωμένο εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων εντόπισε η αστυνομία στην Αθήνα, μέσα στο οποίο βρέθηκαν χιλιάδες χαρτιά σε διάφορα μεγέθη χαρτονομίσματος των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, εκτυπωτές, συσκευές μέτρησης χρημάτων και ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων, χρηματοκιβώτια κ.ά.

Μάλιστα, η αξία των παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων ανέρχεται, σύμφωνα με την αστυνομία, στο ποσό του 1.800.000 ευρώ.

Το εργαστήριο εντοπίστηκε μετά τις συλλήψεις δύο μεταναστών, την περασμένη Τρίτη 1η Οκτωβρίου, στην Πάτρα, οι οποίοι προσέγγισαν επιχειρηματία και με το πρόσχημα της δυνατότητας πολλαπλασιασμού και παραχάραξης χαρτονομισμάτων τού ζήτησαν 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία, όπως υποσχέθηκαν, θα τα πολλαπλασίαζαν και θα του επέστρεφαν 110.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών της Ασφάλειας Πατρών, μετά τις δύο συλλήψεις ζητήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι των δύο μεταναστών, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σπίτι των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, χαρτιά σε σχήμα χαρτονομίσματος επί των οποίων είχε τυπωθεί η εικόνα χαρτονομισμάτων των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, δυο χρηματοκιβώτια που περιείχαν χαρτιά σε σχήμα χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, μαύρα και λευκά χαρτιά σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων ως πρώτη ύλη για την κοπή χαρτονομισμάτων, δύο εκτυπωτές, μία συσκευή μέτρησης χρημάτων, μία συσκευή ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων και επτά κιβώτια με πλήθος χαρτιών σε σχήμα χαρτονομίσματος.

Επίσης, βρέθηκαν ένας φάκελος στον οποίο υπήρχε λευκή άγνωστη ουσία, 20 μπουκάλια με άγνωστες διαφανείς ουσίες, χειρουργικά γάντια, υλικά, υγρά και σκόνες για τον «αποχρωματισμό» των χαρτονομισμάτων, 11 μελάνια κ.ά.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν στον ανακριτή Πατρών για να απολογηθούν, ενώ η Ασφάλεια Πατρών συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

Πηγή: zougla.gr