Εθιμοτυπική επίσκεψη σχολικών μονάδων της Πολωνίας στον Δήμο Κατερίνης

337

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Κατερίνης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί σαράντα μαθητές και οκτώ εκπαιδευτικοί δύο Γυμνασίων της Πολωνίας. Την αποστολή υποδέχτηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και ο Αντιδήμαρχος υπηρεσίας Δόμησης & Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φάνης Τερζόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης Γεώργιος Τσιαλός.

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγητές των εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ», Ευάγγελος Καπέτης και Σοφία Παπαδοπούλου αντίστοιχα, ενώ αφορμή της επίσκεψης στάθηκε η  αδελφοποίηση των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning, μία πρωτοβουλία που όπως επισημάνθηκε, πέρα από την εκπαιδευτική διάσταση ανοίγει διαύλους επικοινωνίας όχι μόνο σε εκπαιδευτικό, αλλά και σε πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος αφού καλωσόρισε τα μέλη της αποστολής, συνεχάρη τους συντελεστές για την υλοποίηση του προγράμματος και τις δυνατότητες που αναπτύσσει, ενώ αναφέρθηκε στην ιστορική και σύγχρονη ταυτότητα της πόλης. Τέλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αδελφοποίηση των σχολείων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος, συνιστά μία ευκαιρία να αποτυπωθούν οι θετικές παράμετροι αξιοποίησης και συνεργασίας στον τομέα της Παιδείας».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Νταντάμης συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους συντελεστές των σχολικών μονάδων, ευχήθηκε «καλή διαμονή και εποικοδομητικά αποτελέσματα στους νέους ορίζοντες που διανοίγονται από την αδελφοποίηση των σχολείων», έκανε λόγο για τις φιλικές παραδοσιακά σχέσεις των δύο λαών, αναφέρθηκε στις ομορφιές της Κατερίνης και ευρύτερα (ΟΛΥΜΠΟΣ – ΔΙΟΝ), στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και χαρακτήρισε τους μαθητές «πρεσβευτές του τόπου μας στην Πολωνία».

Τέλος, τα μέλη των αποστολών, αφού ευχαρίστησαν τη δημοτική αρχή για την εγκάρδια υποδοχή αναφέρθηκαν στην εξέλιξη του προγράμματος τονίζοντας ότι: «έχουν γίνει ουσιαστικά και δημιουργικά  βήματα συνεργασίας με αμοιβαίες επισκέψεις για την παρακολούθηση και στνη συνέχεια υλοποίηση του έργου».

 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, καθώς και με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.