Η Γαλλία τιμά τα 60 χρόνια του Αστερίξ βάζοντας το πρόσωπο του Γαλάτη σε συλλεκτικά νομίσματα των 2 ευρώ

1324
O Αστερίξ έγινε 60 ετών και κυκλοφόρησε συλλεκτικό νόμισμα των 2 ευρώ προς τιμήν του στη Γαλλία. Απευθύνεται σε συλλέκτες και πωλείται πολύ ακριβότερα.

Η Γαλλία τιμά τα 60 χρόνια του Αστερίξ βάζοντας το πρόσωπο του Γαλάτη σε συλλεκτικά νομίσματα των 2 ευρώ. Ο Αστερίξ, ο ανυπότακτος Γαλάτης των René Goscinny και Albert Uderzo, συμπληρώνει φέτος τα 60 του χρόνια και η Γαλλία τον τιμά κοσμώντας ένα συλλεκτικρό νόμισμα των 2 ευρώ με το πρόσωπο του.
Το δημοφιλές και αγαπημένο κόμικ «Astérix le Gaulois», κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1959. Ο κοντοστούπης Γαλάτης με τα ξανθά μουστάκια, μαζί με τον Οβελίξ, τον εύσωμο πολεμιστή και φίλο του με τις κόκκινες κοτσίδες που έπεσε μέσα στη χύτρα με το μαγικο ζωμό όταν ήταν μωρό, το μικροσκοπικό σκύλο του δεύτερου, Ιντεφίξ, που είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα δέντρα, τον Δρυίδη Πανοραμίξ που κατείχε τη μυστική συνταγή του μαγικού ζωμού που έδινε υπέρανθρωπη δύναμη στους Γαλάτες, τον αρχηγό Μαζεστίξ, τον βάρδο Κακοφωνίξ, τον Μαθουσαλίξ, και τους υπόλοιπους κατοίκους του μικρού Γαλατικού χωριού, συντρόφευσαν τα παιδικά μας χρόνια με τις τις πάνω από 30 χάρτινες περιπέτειές τους απέναντι στον Καίσαρα και τους Ρωμαίους εκατονταρχους και λεγεωνάριους.
Η Monnaie de Paris, το γαλλικό, κρατικό ίδρυμα που είναι υπεύθυνο για την «κοπή» των γαλλικών ευρώ, για να τιμήσει τον Αστερίξ, δημιούργησε ένα συλλεκτικό, αναμνηστικό νομισμα των 2 ευρώ που απευθύνεται σε συλλέκτες και σε τιμή αρκετή ακριβότερη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επετειακά νομίσματα έχουν ήδη εξαντληθεί.
Ωστόσο οποιος θέλει να αποκτήσει ένα μπορεί να το βρει σε άλλες πλατφόρμες από 14-75 ευρώ. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Monnaie de Paris, μπορεί να αγοράσει κανείς και άλλα συλλεκτικά μετάλλια με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους ήρωες του δημοφιλούς κόμικ. Θυμίζουμε ότι μετά το θάνατο του Goscinny το 1977, ο καρτουνίστας Uderzo ανέλαβε και τη συγγραφή του κόμικ. Ο Αστερίξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κόμικ παγκοσμίως, με τη σειρά να είναι μεταφρασμένη σε πάνω από 100 γλώσσες.