Ενας τόνος χασίς κρυμμένος σε βραχονησίδα

216

Ενας τόνος χασίς βρέθηκε χθες από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού κρυμμένος σε σπηλιά βραχονησίδας κοντά στην Αλόννησο. Τα ναρκωτικά έκρυψε στο σημείο ο χειριστής ενός ταχύπλοου, που την Κυριακή εντοπίστηκε κοντά στο Αγκίστρι.

Πρόκειται για το  δεύτερο σκάφος που είχε συμμετοχή στην κινηματογραφική καταδίωξη της περασμένης εβδομάδας κοντά στη Λέσβο.

Ο ύποπτος είναι υπήκοος Αλβανίας και εις βάρος του σχηματίστηκε χθες δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ., που εξάλλου είχε ξεκινήσει την έρευνα. Αναζητείται ένα δεύτερο άτομο που επέβαινε στο ταχύπλοο και διαφεύγει τη σύλληψη.

Πίσω από την υπόθεση κρύβεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κύκλωμα Αλβανών και Ιταλών εμπόρων ναρκωτικών που μεταφέρουν χασίς από την Αλβανία στην Τουρκία ανταλλάσσοντάς το με ηρωίνη.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες ότι δύο φουσκωτά ταχύπλοα θα απέπλεαν από την Αλβανία με προορισμό τα παράλια της Τουρκίας. Στο διάστημα από τη νύχτα της Τρίτης μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα δύο σκάφη πράγματι προσέγγισαν τις τουρκικές ακτές, ωστόσο έγιναν αντιληπτά και καταδιώχθηκαν από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής. Το πρώτο απ’ αυτά τελικά ακινητοποιήθηκε από στελέχη του Λιμενικού, ύστερα από περιπετειώδη καταδίωξη νότια της Λέσβου, και οι τρεις επιβάτες του, δύο Αλβανοί και ένας Ιταλός, συνελήφθησαν.

Στο ταχύπλοο δεν βρέθηκαν ναρκωτικά και ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι οι συλληφθέντες να πέταξαν τα πακέτα με τα ναρκωτικά στη θάλασσα.

Τα ίχνη του δεύτερου ταχύπλοου αγνοούνταν μέχρι την Κυριακή, όταν βρέθηκε ακινητοποιημένο κοντά στο Αγκίστρι. Ο χειριστής του εντοπίστηκε στο νερό από διερχόμενο σκάφος, το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε τις Αρχές. Στο σημείο έσπευσε πλωτό του Λιμενικού. Αφού πρώτα το πλήρωμά του συνομίλησε με τον μυστηριώδη άνδρα, αποφάσισε να ενημερώσει τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του αρχηγείου, καθώς οι απαντήσεις στα ερωτήματά τους κίνησαν υποψίες.

Ο ύποπτος προσήχθη στην Αίγινα και, αφού ανακρίθηκε από Αστυνομία και Λιμενικό, συνελήφθη. Χθες άνδρες του Λιμενικού, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, εντόπισαν 103 κιβώτια με κατεργασμένη κάνναβη άνω του ενός τόνου. 

Πηγή: kathimerini.gr