Δήλωση Κ.Χατζηδάκη για επίσπευση της έκδοσης Π.Δ. για τον Όλυμπο.

272

Την επίσπευση της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, που καθυστερεί εδώ και αρκετά χρόνια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, συμμετέχοντας στην έναρξη του 19ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου που ξεκίνησε στο κτίριο του Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η έκδοση του προεδρικού διατάγματος εκκρεμεί επί πολλά χρόνια για τον φορέα προστασίας του Ολύμπου. Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου μας να πάνε πολύ γρήγορα για την έκδοση αυτού που θα θέσει τις βάσεις και θα ξεκαθαρίσει τι μπορεί να γίνει και πώς θα προχωρήσει η υπόθεση για τον Όλυμπο».

Οι εργασίες τού 19ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου.

Θέμα του 19ου συνεδρίου είναι «η συμβολή των δασικών οικοσυστημάτων στην ορεινή οικονομία και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

 

Το συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Δασολογική Εταιρία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συνδιοργανωτές είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο φορέας ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης (Διεύθυνση Δασών Πιερίας), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Ε. Πιερίας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου. Χορηγός του συνεδρίου είναι η Ένωση Ελλήνων Δασοκτημόνων.

 

 

Στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, το Συμβούλιο της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας με τον Πρόεδρο Νικόλαο Γρηγοριάδη, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΝ Δημήτρης Βακάλης, ο Φορέας Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Δασών Πιερίας, εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ, η Προϊσταμένη του Κ.Π.Ε. Κάτω Ολύμπου κ.ά.