Χωρίς παρεκκλίσεις και αναβολές

308

Του Ηλία Χρυσικού *
Ας μην “τρέφουμε” αυταπάτες. Η χώρα μας βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια σε μειονεκτική θέση.

Και παρ΄ ότι τα προβλήματα της χώρας μας είναι τεράστια, προέχει κατά την άποψή μου, η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και του κύρους της χώρας.

Ίσως να χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αλλά και σύνεση, για να αποφύγουμε εντάσεις, ή “παζάρια” από ενδεχόμενες πιέσεις.

Τη δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα στο μεταναστευτικό, και ειδικά στα νησιά του Β.Α Αιγαίου, παρουσίασε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όμως και οι αποκλίσεις από τους στόχους των υποσχέσεων με τους δανειστές, θα φέρνουν φορολογικά μέτρα, τα μέτρα φέρνουν φτώχεια και πτώση της κατανάλωσης, το δε “φονικό σπιράλ” συνεχίζεται…

Η κατάσταση είναι τέτοια, που από τη μία υπάρχουν προοπτικές και από την άλλη υπάρχουν και μεγάλοι κίνδυνοι.

Είναι στο χέρι των πολιτικών μας και κυρίως των κυβερνώντων να οδηγήσουν τη χώρα προς το καλύτερο, αλλά και προς το πολύ χειρότερο, που αυτό θα είναι και το πιο ανησυχητικό απ’ όλα.

Στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε για να γίνει η Ελλάδα, να γίνει ένας ελκυστικός τόπος, για επενδύσεις και μάλιστα χωρίς παρεκκλίσεις και αναβολές.

Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει την ισχύ της και να αποκαταστήσει τη φήμη της διεθνώς, διότι πληθαίνουν οι ενδείξεις που δείχνουν ότι παραδοσιακοί ανταγωνιστές μας (Τουρκία κ.α), κλιμακώνουν τις διεκδικήσεις τους…

Το ζητούμενο είναι, αν ως χώρα ακολουθήσουμε τον σωστό δρόμο, δηλαδή να κινητοποιηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να βγούμε από τον λαβύρινθο.

Θεωρώ ότι είναι καιρός όλοι οι πολιτικοί μας, (ακόμη και αυτοδιοικητικοί), να ασχοληθούν με φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον μέσο πολίτη και μάλιστα με τον πλέον άμεσο τρόπο.

Στην εποχή μας και σε ότι αφορά πρόσωπα, ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να αναπτύξουν ισχυρά αντισώματα για να παραμείνουν στην πολιτική σκηνή προσγειωμένοι, έχοντας πλήρη γνώση της θέσεώς τους και του σεβασμού που οφείλουν στον πολίτη.

Δυστυχώς τα παθήματα των άλλων, θα πρέπει να γίνονται μαθήματα και ίσως πολύ γρήγορα όλοι, διαπιστώσουν ότι οι καρέκλες της εξουσίας είναι ναρκοθετημένες…

* Ο Ηλίας Χρυσικός διευθύνει τον ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στα fm στο Ν. Πιερίας.