Θλίψη στον ΣΦΚ Πιερικό – έφυγε ο Αλέκος Ταξίδης

392

Ο Αλέκος Ταξίδης δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

 

Ο Γίγας της άμυνας του θρυλικού Πιερικού πέρασε στο πάνθεον της Ιστορίας, έχοντας εξασφαλισμένη θέση βασικού στην ουράνια ενδεκάδα του.

Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1937. Αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπήρξε από τους σπουδαιότερους κεντρικούς αμυντικούς του συλλόγου. Το 1961, με την συγχώνευση των δύο υπερομάδων Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ολύμπου, επιλέχθηκε αναμέσα στους ικανότερους για να φορέσει την ολόλευκη φανέλα του νεογεννηθέντα Πιερικού.

Με τον Πιερικό αγωνίσθηκε ανελιπώς σε 88 αγώνες. Τελευταίος του αγώνας ήταν με τη Νίκη Βόλου στη Κατερίνη, στις 18 Οκτωβρίου 1964.

Ο τελικός του ’63 στη Λεωφόρο, αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, αγωνιζόμενος κόντρα στον πανίσχυρο Ολυμπιακό.

Συνήθιζε να ζει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις του ήταν τις βραδιές των βραβεύσεων της χρυσής ενδεκάδας του τελικού, από τον Δήμο Κατερίνης τον Νοέμβρη του 2009 στα «Αικατερίνεια» και αργότερα, τον Φλεβάρη του 2013, από τον ΣΦΙΠ στον ετήσιο χορό του ΣΦΚ.

Στα γήπεδα ξεχώριζε με το δυναμικό και γεμάτο πάθος παιχνίδι του, ενώ στη φιλήσυχη ζωή του για τον ευγενικό χαρακτήρα του.

Αρχηγέ Αλέκο, καλό σου ταξίδι.

Ζεις για πάντα στην Πιερική μνήμη μας!