Σχέδιο αντιμετώπισης νέας προσφυγικής κρίσης καταρτίζει ο δήμος Αθηναίων

215

Ολοκληρωμένη πρόταση συγκρότησης μηχανισμού για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης νέας προσφυγικής κρίσης, εξαιτίας της αύξησης των προσφυγικών -μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, καταρτίζει και θα παρουσιάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Αθηναίων.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος , Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο κ. Μπακογιάννης, υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων «πρέπει να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια» και να είναι « στην πρώτη γραμμή».

Όπως και ήταν, υπενθύμισε, τα προηγούμενα χρόνια.

Επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπήρξαν «πολύ μεγάλες κοινωνικές συνέπειες» με «ορατό το κίνδυνο οι κάτοικοι περιοχών της που έχουν τέτοιες δομές, να αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι».

Δεν τιμά κανέναν η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά
Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι «δεν τιμά κανένα» η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και επείγει ο απεγκλωβισμός και μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα «στη βάση της αναλογικότητας».

Στο θέμα αυτό είπε, «είναι πολύ εύκολο να διχαστούμε, να πολωθούμε, ο καθένας να εκφράσει τις ιδεοληπτικές ή ιδεολογικές του ανησυχίες».

Όμως «πάνω απ΄όλα», πρόσθεσε, «έχει να κάνει με το σεβασμό στον άνθρωπο, την αλληλεγγύη, όλα αυτά που διαχρονικά εκφράζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και ταυτίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της Αθήνας».

Πηγή: tanea.gr