Απίστευτες καταγγελίες του Δικηγόρου της Κατερινιώτισσας που υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή

5085

Επιστολή στο Pierianews.gr απέστειλε ο Δικηγόρος της Κατερινιώτισσας
η οποία υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή χωρίς να υφίσταται λόγος, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας και του Δικηγόρου της.

Δείτε παρακάτω την καταγγελία του Δικηγόρου κ. Εμμανουήλ Παππά

 

ΤΗΝ ΥΠΕΒΑΛΕ ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ !

Η Σ.Α., 51 ετών, έχοντας χάσει τη μητέρα της από καρκίνο του στήθους διενεργούσε τακτικά εξετάσεις στο στήθος της.

Το καλοκαίρι του 2018 έκανε μαστογραφία η οποία έδειξε κάποιες μικροεπασβεστώσεις. Απευθύνθηκε στον χειρουργό κι αυτός της είπε ότι πρέπει να υποβληθεί σε γενετικό τεστ για έλεγχο του κινδύνου για καρκίνο (BRCA) και ότι εάν έβγαινε θετικό θα έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική προληπτική ολική μαστεκτομή. Την διαβεβαίωσε ότι είναι ειδικευμένος στον μαστό και με μεγάλη εμπειρία.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2018 έλαβε από την Σ.Α.τρία φιαλίδια  αίματος και 800 ευρώ για να τα στείλειστο ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» για τη διενέργεια του γενετικού ελέγχου. «Θα τα φροντίσω όλα εγώ» της είπε.

Περί τα μέσα Νοεμβρίου 2018 ο γιατρός τηςδήλωσε ότι τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου είχαν βγει και τα είχε πληροφορηθεί ο ίδιος από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, ότι ήταν θετική και ότι έπρεπε να προγραμματίσουν χειρουργική επέμβαση μαστεκτομής και σε αποκατάσταση

δηλαδή σε τοποθέτηση ενθεμάτων σε συνεργασία με πλαστικό χειρουργό

Δεν την ενημέρωσε για τη μέθοδο αποκατάστασης των μαστών και τοποθέτησης ενθεμάτων σε αυτούς, ούτε καν για το ποιος θα ήταν ο πλαστικός χειρουργός που θα επιχειρούσε μαζί του την επέμβαση.

Η επέμβαση έγινε στις 26-11-2018 σε ιδιωτική κλινική. Στο Πρακτικό Χειρουργείου που έλαβε αργότερα η Σ.Α., αναγράφεται ως χειρουργός μόνο ο ίδιος, δηλαδή προκύπτει ότι δεν έλαβε μέρος στην επέμβαση αποκατάστασης πλαστικός χειρουργός αλλά την διενήργησε μόνος του.

Περίπου 2 μήνες μετά την επέμβαση άρχισε να βγάζει υγρό (πύο) ο δεξιός μαστός της λόγω φλεγμονής που δημιουργήθηκε, ανέβασε ξαφνικά πυρετό 39,6 βαθμών, ο χειρουργός την κάλεσεεσπευσμένα στο ιατρείο του, όπου προέβη σε τομή και αφαίρεση του ενθέματος από τον δεξιό μαστό,λέγοντάς της ότι «δεν το αποδέχθηκε ο οργανισμός της». Όσο αφορά τον αριστερό μαστό, αυτός έπασχε από μεγάλη και έντονη δυσμορφία.

Ο χειρουργός της υποσχέθηκε ότι σε λίγες ημέρες θα προέβαινε σε αποκατάσταση των μαστών από τις επιπλοκές που δημιουργήθηκαν, δηλαδή: α) σε επανατοποθέτηση ενθέματος στο δεξιό μαστό και β) σε εξαγωγή και επανατοποθέτηση ενθέματος στον αριστερό μαστό.

Ωστόσο με διάφορες δικαιολογίες και υπεκφυγές καθυστερούσε και τελικά η Σ.Α. κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο να προβεί σε επέμβαση αποκατάστασης και ότι την κορόιδευε.

Έχοντας πλέον χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη της στον χειρουργό, ήλθε σε επικοινωνία με τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ» και ζήτησε να γνωστοποιήσουν και στην ίδια εγγράφως τα αποτελέσματα του γονιδιακού της ελέγχου. Αυτό που της απάντησαν κυριολεκτικά την συγκλόνισε: δεν είχε διεξαχθεί καμία διαδικασία γονιδιακού ελέγχου στα δείγματά της, αφού δεν είχαν καταβληθεί τα 800 ευρώ !

Δηλαδή ο χειρουργός:

Α) ουδέποτε απέστειλε στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ το ποσό των 800,00 ευρώ που του κατέβαλε η Σ.Α. για τη διενέργεια του γονιδιακού ελέγχου των δειγμάτων της

Β) ουδέποτε έλαβε προφορικά ή εγγράφως αποτελέσματα του ελέγχου

Γ) ψευδώς της ανέφερε ότι είχε λάβει γνώση των αποτελεσμάτων και ότι ήταν θετική και επομένως έπρεπε να υποβληθεί σε μαστεκτομή.

Δ) την υπέβαλε σε ακρωτηριασμό (μαστεκτομή) χωρίς τούτο να είναι απαραίτητο και ιατρικώς ενδεδειγμένο.

Στη συνέχεια η Σ.Α. επικοινώνησε και πάλι με τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, δήλωσε ότι επιθυμεί να διενεργηθεί γονιδιακός έλεγχος στα δείγματά της και απέστειλε το χρηματικό ποσό που της ζητήθηκε. Πράγματι ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ διενήργησε τον έλεγχο και η ανάλυση των γονιδίων της ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ για τον κίνδυνο καρκίνου !

Δηλαδή η ανάλυση των γονιδίων της, για την οποία ο χειρουργός ψευδώς της δήλωσε ότι είχε βγει θετική, όταν πραγματικά διενεργήθηκε, βγήκε αρνητική !

Εξαιτίας των παραπάνω ενεργειών και παραλείψεων του χειρουργού η Σ.Α. υποβλήθηκε σε μαστεκτομή χωρίς τούτο να είναι απαραίτητο και ιατρικώς ενδεδειγμένο και σήμερα βρίσκεται με τον δεξιό της μαστό άδειo και με τον αριστερό της μαστό παντελώς δύσμορφο.

Πληρεξούσιος Δικηγόρος της Σ.Α. είναι ο Δικηγόρος Κατερίνης Εμμανουήλ Παπάς, ο οποίος έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ενώπιον των αστικών και των ποινικών δικαστηρίων. Επίσης έχει υποβάλει Καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης για πειθαρχικό έλεγχο του γιατρού ζητώντας να επιβληθεί η οριστική παύση άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος