Πέθανε Κατερινιώτης κατασκευαστής, πατέρας βουλευτίνας

979

Πάλεψε γενναία μέχρι το τέλος, με την αξιοπρέπεια που τον διέκρινε σ’ όλη του τη ζωή και χθες το πρωί, αναχώρησε για την αιωνιότητα.

Ο Μιχάλης Χρ. Αλεξόπουλος, γνωστός κατασκευαστής της Πάτρας, αλλά καταγόμενος από την Κατερίνη και πατέρας της βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνας Αλεξοπούλου άφησε χθες το πρωί την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 75 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, συγγενείς και φίλους και προκαλώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Ο Μιχάλης Αλεξόπουλος καταγόταν από την Κατερίνη Πιερίας. Το 1967 ήρθε στην Πάτρα όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του, κατορθώνοντας να χαράξει μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, ως κατασκευαστής, αλλά και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν, κάνουν λόγο για έναν ξεχωριστό άνθρωπο που πορεύτηκε με αρχές και αξίες σ’ όλη του ζωή. Πέραν από την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, είχε πολυεπίπεδη κοινωνική προσφορά, ενώ είχε διατελέσει κατά το παρελθόν Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης των Συνόρων.

Σ’ όλη του τη διαδρομή τον διέκρινε η σεμνότητα, η δημιουργικότητα, η εργατικότητα, η ευγένεια, η αξιοπρέπεια και η προσήνεια.

Ο εκλιπών με τη σύζυγό του Μαρία, το γένος Καραπάνου, απέκτησαν δύο κόρες, την Χριστίνα, η οποία ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της καθώς σπούδασε πολιτικός μηχανικός και ασχολείται με τον κατασκευαστικό κλάδο, και την Δήμητρα, η οποία ακολούθησε την ιατρική επιστήμη – υπηρετεί ως γιατρός στο Καραμανδάνειο- κάνοντας το όνειρο του πατέρα της πραγματικότητα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα (2 μ.μ.) από τον παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών και η ταφή του στο Κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

«ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΕΣ ΣΟΥ»

Και οι δύο κόρες του, συντετριμμένες από την απώλεια του πατέρα τους, τον αποχαιρέτησαν με συγκινητικές αναρτήσεις και δέχθηκαν συλλυπητήρια μηνύματα από πλήθος κόσμου.

«Μπαμπά μου, ελπίζω να τα καταφέρω να σε συναντήσω στον Παράδεισο και να μη μας χωρίσει κανείς στην αιώνια ζωή. Είμαι περήφανη που είμαι κόρη σου. Καλέ μου πατερούλη σε λατρεύω!», έγραψε στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η Δήμητρα Αλεξοπούλου έγραψε στην ανάρτησή της: «Έδωσες σπουδαία μάχη μπαμπάκα μου, ήσουν πολυ γενναίος. Πάλεψες μεχρι τελευταία στιγμή. Η απώλεια ειναι τεράστια. Η αγάπη μας υπέρμετρη. Θα εισαι πάντα ο πατερούλης μου ο καλύτερος άνθρωπος σε όλο τον κόσμο που με στήριζε. Ήθελες να με δεις γιατρό, χωρίς εσενα δεν θα ήμουν τίποτα. Σ’ ευχαριστω για όλα. Καλο ταξίδι…»

Ο Μιχάλης Αλεξόπουλος καμάρωσε τα παιδιά του να χαράσσουν μια ξεχωριστή πορεία και να κερδίζουν την κοινωνική αποδοχή, ενώ ευτύχησε να γίνει παππούς και να γνωρίσει δύο εγγόνια, τον Θοδωρή και την Πηνελόπη.

ΝΟΔΕ ΝΔ ΑΧΑΪΑΣ: «ΆΦΗΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΖΩΗΣ»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας, αναφέροντας τα εξής: «Ο Μιχάλης Αλεξόπουλος υπήρξε ένας σεμνός, συνεπής και αξιοπρεπής συμπολίτης μας που άφησε το επαγγελματικό και κοινωνικό του στίγμα στην πόλη μας. Ο θάνατός του αφήνει στα παιδιά του παρακαταθήκη ζωής».

Πηγή: gnomip.gr