Οινούσσες : Toυρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν στοιχεία των διασωθέντων

192

Τα ονοματεπώνυμα, τις διευθύνσεις, καθώς και τα ονοματεπώνυμα των διασωθέντων του τραγικού ναυαγίου της Παρασκευής στις Οινούσσες, οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα έδωσαν σήμερα, Σάββατο, στη δημοσιότητα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την Παρασκευή, επρόκειτο για οικογένειες τούρκων αντιφρονούντων, με τα ΜΜΕ να κάνουν σήμερα λόγο για «Γκιουλενιστές».

Στο ναυάγιο της Παρασκευής έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένα βρέφος.

Δυο εκ των 12 διασωθέντων είναι διωκόμενοι ακαδημαϊκοί από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Η ταυτότητα των προσφύγων

Πρόκειται για τον νεαρής ηλικίας τούρκο ακαδημαϊκό, Γιουσούφ Ντενίζ και την οικογένειά του, οι οποίοι είναι ανάμεσα στους 12 διασωθέντες του ναυαγίου και οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο άλλοτε διακεκριμένος καθηγητής της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Σελτσούκ στο Ικόνιο της Τουρκίας καθαιρέθηκε από τη θέση του με διάταγμα που αφορά στους υπόπτους για σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στο σκάφος επέβαιναν επίσης η γυναίκα του Αριφέ Γιουσούφ, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Μεβλανά, μαζί με τον εξάχρονο γιο τους και τη δίχρονη κόρη τους.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους 12 Τούρκους που διασώθηκαν και ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας είναι οι Μπεντιρχάν Ζενμπίλ, Φατμά Ισίκ και Ναζίρ Ισίκ. Επίσης αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το Αιγαίο έγινε ξανά υγρός τάφος για πέντε παιδιά (ανάμεσά τους ένα βρέφος) και δυο γυναίκες που βρίσκονταν στη μοιραία βάρκα που αναποδογύρισε το πρωί της Παρασκευής (27.09.2019) στις Οινούσσες. Θύματα αυτή τη φορά Τούρκοι πολίτες που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις διώξεις του Ερντογάν.

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί, όταν μια βάρκα με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων ανατράπηκε στ’ ανοικτά των Οινουσσών. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τρία σκάφη του Λιμενικού και δυο της Frontex αλλά και ελικόπτερα. Κλήθηκε για βοήθεια μέχρι και το πλοίο της γραμμής ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ.

Πλήρωμα σκάφους της FRONTEX περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή συνολικά 12 ανθρώπους, καλά στην υγεία τους, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο, ενώ οι σοροί των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 19 άνθρωποι.

Πηγή: in.gr