Συνάντηση Πατούλη με Ιερώνυμο για τη συνεργασία σε θέματα πολιτισμού

1109

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. «Είναι ευλογία Θεού να γνωριστούμε μέσα στην κρίση και με του σωστούς συνεργάτες πετύχαμε μια καλή συνεργασία αυτά τα χρόνια με παράδειγμα και αποδείξεις» τόνισε κατά την υποδοχή του κ. Πατούλη ο Αρχιεπίσκοπος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος και ο περιφερειάρχης Αττικής συμφώνησαν για τη εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα και δράσεις πολιτισμού.

Από τη μεριά του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη διαχρονική συμπαράστασή του σε δράσεις της Αυτοδιοίκησης και τόνισε πως από τη νέα του θέση θα γίνουν ακόμη πιο σημαντικά βήματα σε συνεργασία με την Εκκλησία, με στόχο τη διεύρυνση του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να γίνουν οριζόντιες δράσεις σε όλους τους δήμους της Αττικής προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δίκτυο πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά του λεκανοπεδίου. Σε αυτό το πλαίσιο, οπως κάνει γνωστό η ίδια ανακοίνωση, πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο να εξεταστεί η αξιοποίηση προαύλιων χώρων ιερών ναών, με στόχο να στηθούν κέντρα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων τα οποία θα απευθύνονται στους νέους. «Η Περιφέρεια θα στηρίξει και θα επιδοτήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και ποικίλες δραστηριότητες που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκαν επίσης ο Ιρανός πρέσβης στην Ελλάδα Ahmad Naderi και ο βουλευτής Φθιώτιδος της ΝΔ Ιωάννης Οικονόμου. 

Πηγή: zougla.gr