Συγκλονιστικό βίντεο από την καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών

201

Συνεχίστηκαν μετά την χθεσινή καταδίωξη για 2η ημέρα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου για τον εντοπισμό τυχόν δεύτερου σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά από την Αλβανία στη Τουρκία.

Την Τετάρτη, μετά από καταδίωξη στα ελληνικά χωρικά ύδατα ακινητοποιήθηκε έτερο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα από την Αλβανία τα οποία μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

To Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο με στιγμιότυπα από την καταδίωξη.

Το χρονικό της καταδίωξης

Αρχικά, η Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορία για την πιθανή ύπαρξη δυο ταχυπλόων. Αυτά επρόκειτο να ξεκινήσουν από την Αλβανία με προορισμό την Τουρκία μεταφέροντας σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ενδεχομένως χασίς.

Η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Για το λόγο αυτό έσπευσαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου 10 περιπολικά σκάφη ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του Λ.Σ. καθώς επίσης ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του Frontex.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι τρεις Αλβανοί που επέβαιναν στο ταχύπλοο πρόλαβαν και ξεφόρτωσαν τα ναρκωτικά που μετέφεραν σε ακτή της Τουρκίας.

Αρχικά έγινε καταδίωξη τους από σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής. Ωστόσο κατάφεραν να ξεφύγουν και να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα όπου άρχισαν να τους καταδιώκουν οι έλληνες λιμενικοί.

«Βατραχάνθρωποι» του Λ.Σ. που επέβαιναν σε ελικόπτερο σε «ασφαλή τομέα» όπως αναφέρουν πηγές του Λιμενικού (κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως πυροβόλησαν και προς τη μηχανή του σκάφους) και έτσι κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν διασυνδέσεις των τριών συλληφθέντων και στη χώρα μας. Μετά την ολοκλήρωση της κοινής επιχείρησης ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού Σώματος αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή: tanea.gr