Σε Πιερία και Χαλκιδική βρίσκονται ή θα βρεθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου 3.000 έως 3.500 Γερμανοί τουρίστες

610

Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες του τουρισμού για τις μελλοντικές επιπτώσεις από την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού-Λιγότερο επηρεασμένη η Βόρεια Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας

Ανήσυχοι και παράλληλα προβληματισμένοι για τις επιπτώσεις που θα έχει η χαοτική οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook, ενός από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία του κόσμου, εμφανίζονται οι εκπρόσωποι του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας. Αν και η περιοχή δεν έχει την αντίστοιχη έκθεση στην εταιρεία που έχουν νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κως ή τα νησιά των Σποράδων, εντούτοις οι οικονομικές επιπτώσεις αναμένεται να είναι σημαντικές.

Με τον ακριβή αριθμό των τουριστών που είναι «εγκλωβισμένοι» στη χώρα να μην είναι απόλυτα ξεκάθαρος, η κατάσταση μοιάζει εκρηκτική. Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, έκανε λόγο για 50.000 επισκέπτες, ωστόσο εκπρόσωποι του τουρισμού κάνουν λόγο για σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη» λέει στη voria.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος τονίζοντας πως στη χώρα μας βρίσκονται τουρίστες που ήρθαν μέσω των πακέτων διακοπών της Thomas Cook, προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από Αγγλία, αλλά και από Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τουριστικού πρακτορείου Hellenic Island Services, στη Χαλκιδική και στην Πιερία βρίσκονται ήδη ή θα βρεθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 3.000 έως 3.500 Γερμανοί τουρίστες. Αναφορικά με τους τουρίστες από Ολλανδία και Βέλγιο στις προαναφερθείσες περιοχές βρίσκονται ή θα ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα 1.000 άτομα.

Περίπου 100 Άγγλοι τουρίστες «ξέμειναν» στη Θάσο
Όπως ήταν φυσικό, από αυτό το παγκόσμιο γεγονός δεν έμεινε ανεπηρέαστη ούτε η Θάσος, ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς, με τους ξενοδόχους να ανησυχούν περισσότερο για τις μελλοντικές επιπτώσεις από την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού.

«Η ζημιά για τα ξενοδοχεία είναι μεγάλη καθώς τα πακέτα διακοπών, ακόμη και για τις περιπτώσεις τουριστών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, δεν έχουν εξοφληθεί. Αν αναλογιστούμε τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν και από τα πακέτα που είναι κλεισμένα, αλλά δεν θα υλοποιηθούν μετά τη χρεοκοπία της εταιρείας, το πρόβλημα διογκώνεται» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης επισημαίνοντας πως εκτιμάται πως στο νησί παραμένουν «εγκλωβισμένοι» περίπου 100 Άγγλοι που ταξίδεψαν με τη συγκεκριμένη ταξιδιωτική εταιρεία.

Πηγή: voria.gr