Δήμος Κατερίνης: Τουριστικό άνοιγμα στο Ισραήλ

703

Γιώργος Νταντάμης: «Η ενδυνάμωση του τουρισμού του Δ. Κατερίνης είναι προτεραιότητά μας»

 Το άνοιγμα του Δήμου Κατερίνης σε Ισραηλινούς τουρίστες βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Νταντάμη στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε με τον Ισραηλινό Τουριστικό πράκτορα και επιχειρηματία κ. Avi Azulay και τον ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου Cosmos Travel κ. Γιώργο Τοσούνογλου.

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες ζήτησαν την αρωγή του κ. Νταντάμη ώστε να ενταχθεί ο Δήμος Κατερίνης ως ταξιδιωτικός προορισμός όλο το χρόνο για τους Ισραηλινούς τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Οι υποδομές, οι αγορές, τα παράλια, τα μνημεία, ο Όλυμπος, τα Πιέρια και παραδοσιακά χωριά όπως το Ελατοχώρι και οι Μηλιές αναλύθηκαν ώστε να συνθέσουν συγκεκριμένη ταξιδιωτική πρόταση και επιλογή για τους Ισραηλινούς επισκέπτες. Σημειώνεται ότι το 2019, οι αφίξεις από το Ισραήλ στη χώρα μας ξεπέρασαν τις 900.000.

«Η ενδυνάμωση του τουρισμού του Δήμου Κατερίνης είναι απόλυτη προτεραιότητα της αυτοδιοικητικής πολιτικής μας», δήλωσε ο κ. Νταντάμης υπογραμμίζοντας ότι βασική επιδίωξη είναι ο Δήμος να αποτελέσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο: «στόχευσή μας αφενός είναι η δημιουργία κατάλληλων υποδομών και η μετατροπή της Κατερίνης σ’ έναν Δήμο με ταυτότητα ώστε να προκαλεί τον ενθουσιασμό του επισκέπτη. Αφετέρου θέτουμε στο επίκεντρο μια σειρά από δράσεις και επαφές για την ανάδειξη του τόπου μας και την ένταξή του ως ταξιδιωτική πρόταση στις επιλογές των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας».

Τέλος, σχετικά με τους τουριστικούς επιχειρηματίες, ο Αντιδήμαρχος ανάφερε: «η αρχή έγινε με την αγορά του Ισραήλ που τα τελευταία χρόνια καταγράφει σημαντική δυναμική στη χώρα μας. Ευχαριστώ τους κ.κ. Azulay και Τοσούνογλου για τη συνεργασία και την απόφασή τους να εντάξουν τον Δήμο Κατερίνης στα ταξιδιωτικά προγράμματα που οργανώνουν. Είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους ώστε να υπάρχει  μία καλή συνεργασία προς όφελος όλων».