Μητρετώδης και Κούκλατζης αντιμέτωποι με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία

222

Την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή» θα αντιμετωπίσουν  οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, σύμφωνα με το πόρισμα της Εισαγγελίας της Αδριανούπολης. Στην τουρκική δικονομία η κατηγορία αυτή επισείει ποινή ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια.

Σε πολιτικό επίπεδο τώρα οι έλληνες διπλωμάτες επισημαίνουν πώς κατέπεσαν οι κατηγορίες περί κατασκοπείας και άρα η υπόθεση «έπεσε» στα μαλακά όπως και αναμενόταν και όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu”, με απόφαση του Γενικού εισαγγελέα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν όχι για το αδίκημα της κατασκοπείας, αλλά μόνο για την παράνομη είσοδο στη γειτονική χώρα. Στην έρευνα που διενήργησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αδριανούπολης για τους Έλληνες στρατιωτικούς αποφάσισε ότι  δεν υπήρχε λόγος δίωξης τους για  κατασκοπεία, καθώς δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να στοιχειοθετεί μία τέτοια κατηγορία.

Να θυμίσουμε ότι οι δυο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου του 2018 Μάρτιο στον Έβρο όταν πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και παρέμειναν στις φυλακές της Αδριανούπολης επί πεντέμισι μήνες. Οι δύο στρατιώτες αποφυλακίστηκαν στις 14 Αυγούστου 2018, έπειτα από 167 ημέρες κράτησης.

Πηγή: zougla.gr