Μαζί, με στοχευμένα βήματα !!!

286

* Του Ηλία Χρυσικού.

Ζούμε σε μία χώρα, που εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκονταν στον “αυτόματο πιλότο”.

Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι μας, για να γίνουμε μία κανονική χώρα χρειάζεται να αρχίσουμε να θυμόμαστε τις βασικές αξίες της ζωής.

Και το κοινά αποδεκτό είναι, πως πρέπει να σταματήσει αυτός ο εξευτελισμός και ο εκφυλισμός της πολιτικής ζωής και δεν θα μπούμε να εξετάζουμε ποιος έφταιξε λιγότερο και ποιος περισσότερο.

Σήμερα όλοι οφείλουμε να πορευόμαστε ενωμένοι και μονοιασμένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον διότι η κρίση ήταν μια ευκαιρία για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Και σήμερα βλέπουμε ότι υπάρχει βούληση για να γίνει κάτι τέτοιο.

Μόνο με αισιοδοξία, με αλληλεγγύη, (όπως επιβάλλεται), μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες και να χτίσουμε κάτι Νέο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο.

Για να σταθούμε όρθιοι, δυνατοί, ενωμένοι και αλληλέγγυοι και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, χρειάζεται Πίστη στις δυνάμεις μας, με Αγάπη και Αλληλεγγύη για τον διπλανό μας, (που το έχει ανάγκη), και μόνο με ομόνοια, συνεννόηση και αποφασιστικότητα, μπορούμε να βρούμε το δρόμο της Αναγέννησης.

Ας στρέψουμε την πλάτη στη μιζέρια και τη μικροπρέπεια. Ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με επιμονή, προσπαθώντας να στηρίξουμε όσους χτυπήθηκαν πιο σκληρά από τη κρίση, με μεθοδικότητα, επιδιώκοντας να συμβάλουμε στη δημιουργία συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και δίνουν ελπίδα την κοινωνία.

Με σταθερά και στοχευμένα βήματα, ας συνεχίσουμε όλοι μαζί και τα επόμενα χρόνια, την κοινή μας πορεία, τους κοινούς μας αγώνες, συνδιαμορφώνοντας το αύριο που μας αξίζει με περισσότερη δημιουργικότητα, αποτελεσματικότητα και αξιοπρέπεια.

Κλείνοντας πιστεύω ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η κοινωνική αλληλεγγύη και η διαφύλαξη του περιβάλλοντος, αποτελούν τους γνώμονες για τη δράση και τους αγώνες μας…

* Ο Ηλίας Χρυσικός διευθύνει τον ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στα fm στο Ν. Πιερίας.