Κεφαλονιά: Φοίνικας στις φλόγες από χτύπημα κεραυνού

217

Εικόνες που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία κατέγραψαν κάτοικοι στο χωριό Λακήθρα στην Κεφαλονιά όταν φοίνικας τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από χτύπημα κεραυνού.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει στάση λεωφορείου όπου κάθε πρωί περιμένουν παιδιά για να πάνε στο σχολείο.

Ευτυχώς την ώρα που έπεσε ο κεραυνός ήταν πολύ νωρίς το πρωί και δεν υπήρχε κανένας στο συγκεκριμένο σημείο. Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Μάλιστα από κεραυνούς έχασαν τη ζωή τους και δύο άνθρωποι σε Κυπαρισσία και Μεσσηνία.

Στις λάσπες η Αγία Ευθυμία

Στην Κεφαλονιά τα μεγαλύτερα και περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο χωριό Αγία Ευθυμία και τις γύρω περιοχές της Πυλάρου μετά την ισχυρή καταιγίδα.

Ο κεντρικός δρόμος στο χωριό γέμισε με λάσπη και νερά.

Οι κάτοικοι της περιοχής αδυνατούν να κυκλοφορήσουν, λόγω των τόνων λάσπης που έχουν σκεπάσει και άλλους δρόμους του χωριού.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 10 πυροσβέστες που, μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, δίνουν μάχη κάτω από τη δυνατή βροχή ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι της Αγίας Ευφημίας και να επιστρέψει το χωριό στην κανονικότητα.

Σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, από χθες το βράδυ έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δύο νησιών, να έχουν κινητοποιήσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από το μεσημέρι και μετά που σταθεροποιήθηκε ο καιρός, οι Εθελοντικες Ομάδες Πυλάρου και Ερύσου ανέλαβαν το έργο της καθαριότητας της Αγίας Ευφημίας απο τις λάσπες.

Πηγή: tanea.gr