Καταργείται με ΠΝΠ το τέλος διαμονής για όσους είχαν σύμβαση με την Thomas Cook την περίοδο 23/9 – 10/10

266

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαλλάσσονται από την υποχρέωση απόδοσης τέλους διαμονής οι ιδιώτες που έχουν σύμβαση με την Thomas Cook για την περίοδο 23/9-10/10. Η ΠΝΠ θα ενεργοποιηθεί σήμερα.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, υπάρχει επικοινωνία με την Ισπανία η οποία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ΕΕ, ενώ παράλληλα γίνεται ακριβής υπολογισμός της κατάστασης. “Όταν ξέρουμε ακριβώς τα στοιχεία, το πρόβλημα και το δημοσιονομικό κόστος, τότε θα αναλάβουμε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες”, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ουσιαστικά δεν απέκλεισαν και πρόσθετα μέτρα στήριξης όσων έχουν πληγεί, όπως για παράδειγμα στο πεδίο του ΦΠΑ, αλλά ανέφεραν ότι “πρέπει πρώτα να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα της κατάστασης”. Μίλησαν για σοβαρότητα στον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος και έκαναν σαφές ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα που έχουν τεθεί από εκπροσώπους του κλάδου.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν πως το δημοσιονομικό κόστος όλων των αιτημάτων που έχουν εκφραστεί μέχρι στιγμής από εκπροσώπους του κλάδου μπορεί να φτάνει ακόμα και στα 300 εκατ. ευρώ αν ληφθεί υπόψη όλη η τουριστική περίοδος από 1η Μαΐου, κάνοντας σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.

Πηγή: capital.gr