Κανένα πρόβλημα για τους Άγγλους τουρίστες στην Πιερία

305

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους στην Πιερία, οι λιγότεροι από 100 Άγγλοι τουρίστες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο νομό, καθώς δεν υπάρχει προβλήματα τόσο στη διαμονή τους όσο και στην επιστροφή τους, αφού και τα δυο είναι εξασφαλισμένα από τη πρώτη στιγμή που ήλθαν στην Πιερία καθώς τα οργανωμένα ταξίδια καλύπτονται με εγγύηση της εταιρίας ATOL, η οποία απορρέει από ευρωπαϊκή οδηγία.

Η κα Λάμπρου Ξυπτερά

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κα Ευαγγελία Λάμπρου- Ξυπτερά, η κατάρρευση του βρετανικού ομίλου Thomas Cook, αφορά ένα κομμάτι μόνο του κολοσσού και συγκεκριμένα της Βρετανίας. «Στην Πιερία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οι Άγγλοι που έχουμε συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους . Όλα είναι διαχειρίσιμα» ανέφερε η κα Λάμπρου Ξυπτερά. Ο προβληματισμός ωστόσο είναι σε ότι αφορά την επόμενη τουριστική σεζόν καθώς η βρετανική Thomas cook έστελνε πολλούς τουρίστες στην Ελλάδα. Τώρα αυτοί, θα στραφούν σε κάποιο άλλο πρακτορείο για τις διακοπές τους και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμη εάν θα προτιμηθεί και πάλι από την πλειοψηφία η Ελλάδα ή εάν στραφούν σε άλλες χώρες. Σε ότι αφορά τον τουρισμό στο νομό φέτος όπως επεσήμανε η Πρόεδρος σημειώθηκε μείωση της τάξης του 10% με 15% από όλες τις αγορές .

Στην Κεντρική Μακεδονία

«Στην Κεντρική Μακεδονία ο Thomas Cook Αγγλίας είχε το μικρότερο πρόγραμμα πανελλαδικά, κυρίως απευθυνόμενος σε κάποια ξενοδοχεία της Πιερίας, τη Θεσσαλονίκη, λιγότερο στη Χαλκιδική και τη Θάσο. Επίσης, στην κεντρική Μακεδονία δεν είχαμε πτήσεις charter από τον Thomas Cook. Έχουμε όλους τους πελάτες μέσω τακτικών πτήσεων, άρα μπορούν να επιστρέψουν με τις προγραμματισμένες πτήσεις. Εξίσου σημαντικό να διευκρινιστεί είναι ότι το 90% των τουριστών δεν προέρχεται από την αγορά της Αγγλίας,» επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

olympiobima.gr