Στη Γιορτή Ψωμιού μαζί με μαθητές σχολείων ο Γιάννης Μώραλης

190

Στη Γιορτή Ψωμιού που πραγματοποιείται στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι, παρευρέθηκε, τη Δευτέρα, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μαζί με μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της πόλης προκειμένου να μάθουν την ιστορία του ψωμιού, αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους φρέσκο ψωμί, μέσα από ένα ζωντανό διαδραστικό παιχνίδι.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα την Γιορτή Ψωμιού όπου μαθητές από Δημοτικά Σχολεία της πόλης βρέθηκαν στην πλατεία Κανάρη, προκειμένου να μάθουν την ιστορία του ψωμιού ενώ δημιούργησαν το δικό τους φρέσκο ψωμί, μέσα από ένα ζωντανό διαδραστικό παιχνίδι.

Η Γιορτή Ψωμιού,  διοργανώνεται από το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με την εταιρεία Μύλοι Λούλη ΑΕ, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με την ευγενική υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ξεκίνησε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως αύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί η Γιορτή Ψωμιού επιστρέφει στον Πειραιά, μετά από περίπου δύο δεκαετίες. Τόνισε ότι είναι μία σημαντική και πετυχημένη γιορτή και ευχήθηκε να επαναληφθεί και να γίνεται σε σταθερή βάση, με μια πιο ουσιαστική συνεισφορά του Δήμου Πειραιά πέραν από την προσφορά της αιγίδας.

O κ. Μώραλης σημείωσε ότι οι άνθρωποι της δικής του ηλικίας μεγάλωσαν μαθαίνοντας τον φούρνο της γειτονιάς και όπως ανέφερε, τον χαροποίησε το γεγονός ότι 300 παιδιά θα επισκεφθούν τη Γιορτή Ψωμιού για να δουν όλα τα σύγχρονα μηχανήματα που ζυμώνεται το ψωμί και όλη τη διαδικασία παραγωγής του.

Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε ότι μια πόλη πρέπει να είναι ζωντανή και να προβάλει τα ελληνικά προϊόντα και τις βιοτεχνίες που δίνουν σκληρή μάχη στον γενικότερο ανταγωνισμό.

Επεσήμανε, ότι ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα στους αρτοποιούς, οι οποίοι συνδράμουν σε άλλες εκδηλώσεις του Δήμου και τους ευχαρίστησε γι αυτό.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που οργάνωσαν τη γιορτή και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Πειραιώς και Νήσων κ. Γιώργος Τσουκαλάς, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί ο φούρνος της γειτονιάς, να θυμηθεί ο κόσμος πως παρασκευάζεται το φρέσκο ψωμί και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που διαμορφώνουν τις διατροφικές τους συνήθειες, ώστε να καταλάβουν τη θρεπτική του αξία και την απαραίτητη παρουσία του για μία ισορροπημένη διατροφή.

Ο κ. Τσουκαλάς ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Σωματείου να οργανώσουν την Γιορτή Ψωμιού στον Πειραιά, όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 FM» για την προβολή και την ανάδειξη της γιορτής.

Χαιρετισμό στη Γιορτή Ψωμιού απηύθυναν επίσης : Ο Πρόεδρος της εταιρείας Μύλοι Λούλη ΑΕ κ. Νίκος Λούλης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μιχάλης Μούσιος, οι Βουλευτές Πειραιά κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Μανωλάκος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και ο τέως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και του Σωματείου Αρτοποιών κ. Ηλίας Έξαρχος.

Στα εγκαίνια της Γιορτής Ψωμιού, από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν : οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου και κ. Δημήτρης Καρύδης. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, κα Αντωνία Καρακατσάνη και κ. Τάσος Μαρκαριάν και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Βίτσας.

Πηγή: in.gr