Νέα συνεργασία Ποινικολόγων Ελλάδας και Κύπρου

248

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν  την περασμένη εβδομάδα το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου και η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων. 

Στόχοι της συνεργασίας είναι:
Η προώθηση του επιστημονικού διαλόγου, ιδιαίτερα στο πεδίο του Ποινικού Δικαίου, της Εγκληματολογίας, της Ανακριτικής, του Ποινικού Οικονομικού Δικαίου, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και θεμάτων σχετικά με τη λειτουργία και την απονομή της Δικαιοσύνης.

  • Η από κοινού ανάδειξη ενός «κοινού τόπου νομικού διαλόγου» (Ελλάδας – Κύπρου) σε επίπεδο Ποινικού Δικαίου, σε συνδυασμό και με τα νομολογιακά δεδομένα του Ε.Δ.Δ.Α και του Δ.Ε.Ε.
  • Η προώθηση και ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας στο πεδίο αυτό σε ενωσιακό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
  • Η από κοινού ανάπτυξη συνεργασιών και με άλλους επιστημονικούς ή ακαδημαϊκούς φορείς ή συναφείς (δημόσιους ή ιδιωτικούς) φορείς στην Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με κοινά σχέδια δράσης, στο πλαίσιο των οποίων θα επιδιώξουν να υποβάλλουν τα 2 Μέρη σχετικές προτάσεις για συμμετοχή και χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκά προγράμματα
  • Η προώθηση δράσεων και συνεργιών εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, ενδεικτικά και μόνο αναφέροντας τη διενέργεια Ημερίδων ή Συνεδρίων στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Ήδη στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ανακοινώθηκε η διενέργεια της πρώτης επιστημονικής εκδήλωσης, που θα  πραγματοποιηθεί  στην Αθήνα τη Δευτέρα 7.10.2019, με θέμα: «Tο Οικονομικό Έγκλημα στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Βασίλης Ταουξής  δήλωσε στο star.gr: 

«Ανοίγονται διεθνείς ορίζοντες στην Ένωσή μας με τη συνεργασία που εγκαινιάζουμε με τους συναδέλφους της Κύπρου  σε επίπεδο ανταλλαγής νομικών γνώσεων και με τη  διοργάνωση εκδηλώσεων και στις δυο χώρες. ΟΙ δεσμοί είναι δυνατοί». 

Από την πλευρά του ο ταμίας της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Δημήτρης Γκαβέλας ανέφερε το star.gr:

«Πρόκειται για μία πολύ ελπιδοφόρα συνεργασία που σκοπό έχει την προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και ενός κοινού τόπου νομικού διαλόγου Ελλάδας-Κύπρου».

της Τασούλας Παπανικολάου star.gr