Καρέ-καρέ η εισβολή ληστών με αυτοκίνητο σε κατάστημα στον Ρέντη

254

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. η… «νέα μόδα» που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και έχει να κάνει με την εισβολή κακοποιών σε επιχειρήσεις και καταστήματα μέσω αυτοκινήτων παλαιότερης χρονολογίας τα οποία χρησιμοποιούνται ως «πολιορκητικοί κριοί».

Τελευταία κρούσματα αποτελούν τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν χθες, ξημερώματα Σαββάτου, σε επιχειρήσεις στην περιοχή του Ρέντη και στη Μεταμόρφωση.

Η μέθοδος που ακολουθούν οι δράστες είναι ίδια. Επιστρατεύουν ένα όχημα, συνήθως παλαιάς χρονολογίας, φθάνουν στο κατάστημα-στόχο και εν συνεχεία παίρνουν φόρα και σαρώνουν τις κεντρικές θύρες συμπαρασύροντας τζαμαρίες και προστατευτικά ρολά.

Σήμερα, το zougla.gr, φέρνει στο φως ένα video-ντοκουμέντο στο οποίο αποτυπώνεται καρέ-καρέ το modus operandi (τρόπος δράσης) των ληστών που μπήκαν χθες στο κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, στην οδό Θεσσαλονίκης, στον Ρέντη.

Η εισβολή

Είναι λίγο πριν τη 1.00 ξημερώματα Σαββάτου. Έξω από την επιχείρηση φθάνουν δύο οχήματα. Όπως θα δείτε και στις εικόνες, από τα αυτοκίνητα κατεβαίνουν πέντε άτομα τα οποία συνομιλούν μεταξύ τους και κοιτούν τριγύρω τους, προφανώς ελέγχοντας αν κάποιος κάτοικος της περιοχής τους έχει πάρει χαμπάρι και τους παρακολουθεί. Στη συνέχεια, ένας από αυτούς επιβιβάζεται στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα, παίρνει φόρα και σαρώνει την πόρτα και τα ρολά ασφαλείας του καταστήματος.

Τότε, οι συνεργάτες του μπαίνουν γρήγορα στο μαγαζί, αφαιρούν χρήματα και προϊόντα, επιβιβάζονται στο δεύτερο αυτοκίνητο που τους περιμένει απέξω και γίνονται καπνός. Σύμφωνα με την αστυνομία, το όχημα με το οποίο εισέβαλαν στο κατάστημα, είχε κλαπεί στις 18 Σεπτεμβρίου από τον Κολωνό.

Περίπου δύο ώρες αργότερα το έργο επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά στην οδό Μπακογιάννη, στη Μεταμόρφωση. Οι δράστες –άγνωστο αν πρόκειται για τους ίδιους ή για άτομα που συνδέονται μαζί τους- εισβάλουν, επίσης με όχημα, σε κατάστημα με κουφώματα και αφού αφαιρούν χρήματα εξαφανίζονται.

Παράλληλα, να σημειωθεί, ότι πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι είχαν χτυπήσει με την ίδια μέθοδο κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη στον Ρέντη με μία -κλεμμένη- συλλεκτική Ford Mustang.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή: zougla.gr