Ζακ Κωστόπουλος: Η δικηγόρος της οικογένειας στο One Channel

252

Για τις δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρούσου, στην εκπομπή One Direct, σήμερα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό γεγονός.

«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Ζακ και δεν έχουμε ακόμα προσδιορισμό της δίκης. Έχουμε μόνο εισαγγελική πρόταση που θα εισαχθεί στο Συμβούλιο, το οποίο θα εκδώσει το παραπεμπτικό βούλευμα. Πρόκειται για μια ταλαιπωρημένη δικογραφία.»

» Δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή και συνδρομή απ’ όλες τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διαλευκανθεί αυτό το έγκλημα και να αποδοθεί δικαιοσύνη όπως έπρεπε» σημείωσε η νομικός, εκτιμώντας ωστόσο ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση.

«Μόνο ως ανθρωποκτονία μπορεί να χαρακτηριστεί το αδίκημα. Ο θάνατος προήλθε από όλα τα χτυπήματα που δέχθηκε. Όταν προσδιοριστεί η δίκη θα έρθουν οι δύο αρχικοί κατηγορούμενοι που προκάλεσαν την θανατηφόρο σωματική βλάβη και οι τέσσερις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό με χρήση υπέρμετρης βίας» εξήγησε.

Ερωτηθείσα για το εάν από τις μαρτυρίες είναι πλέον σε θέση να γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο ο Ζακ Κωστόπουλος είχε εισέλθει στο κοσμηματοπωλείο, απάντησε ότι «όχι δεν έχουμε καταγραφές για το λόγο που μπήκε ο Ζακ στο κοσμηματοπωλείο. Η Αστυνομία δεν μας έδωσε υλικό οπτικοακουστικό για να ξέρουμε τι έγινε».

Πρόσθεσε δε πως «το αρχικό αφήγημα που προωθήθηκε από την Αστυνομία και ένα μεγάλο κομμάτι του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, ήταν ότι ο Ζακ ήταν κλέφτης. Επιχειρήθηκε διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Τέλος μίλησε για τον πατέρα του εκλιπόντος. «Εξαιρετικά πολιτισμένος άνθρωπος ο πατέρας του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτής της αποτρόπαιης και σαδιστικής θανάτωσης του παιδιού του. Εκφράζεται πολύ ουσιαστικά και περιορισμένα σε σχέση με τον πόνο του» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρούσου.

Πηγή: Onetv.gr

Πηγή: tanea.gr